Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Whatsapp’ta mavi tik kapatma işlemi nasıl yapılır? Whatsapp mavi tik kapatma 2019 - Merak Edilenler Haberleri

        Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması şüphesiz WhatsApp... Akıllı telefonların tamamı WhatsApp'ı destekliyor. Birçok cihazda WhatsApp sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Bu da herkesle aynı şekilde ve şartlarda mesajlaşmanızı sağlayan bir uygulama olduğunu doğruluyor. Ayrıca gruba dahil olup birden fazlakişi ile aynı anda sohbet etme imkanı da sunuluyor.

        WhatsApp’ın sunduğu özelliklerden biri de mavi tik uygulaması. Mesaj gönderen kişi, karşı tarafın ne zaman mesajı okuduğunu anlayabiliyor. Dolayısıyla'mavi tik'i 'okundu bilgisi' olarak tanımlayabiliriz.

        Mavi tik özelliğini kullanmak istemiyorsanız yine WhatsApp’ınızda yapacağınız ayar değişikliği ile mavi tik özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz. Peki WhatsApp’ta mavi tik kaldırma nasıl yapılır?

        MAVİ TIK (OKUNDU BİLGİSİ) KALDIRMA

        WhatsApp tüm telefonlarda aynı şekilde göründüğü için telefonunuzun markası ne olursa olsun tüm işlemler aynı şekilde yapılır. Mavi tık yani okundu bilgisi kaldırma işlemi için şu adımları izleyin:

        - Whatsapp’ınızı açarakuygulamadaki “Ayarlar” kısmınagirin

        - Ardından “Hesap” seçeneğine tıklayın.

        -Buradan “Gizlilik”kısmına girin.

        - Karşınıza çıkan seçenekler arasında "Okundu Bilgisi" seçeneğinin üzerine dokunarak, bu özelliği pasif hale getirin.

        Yaptığınız bu işlemlerin ardından Mavi tık özelliğini kaldırmış olacak.Eğer okundu bilgisini kapatırsanız diğer kişilerin okundu bilgilerini göremeyeceğinizi unutmayın.

        Haberi Hazırlayan: Ahmet Cirik
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ