Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Yalova’da kırmızı su paniği

        Gazioasmanpaşa Mahallesi İlkbahar Sokak üzerinde yer alan boş bir arazide yerin altından çıktığı iddia edilen kırmızı bir su etrafa yayıldı. Suyu gören mahalle sakinleri ise paniğe kapıldı. Konunun belediyeye bildirilmesi sonrasında ekipler bölgeye gelerek sudan numuneler aldı. Numunenin laboratuvarda incelenmesi sonrasında içeriği net olarak anlaşılacak.

        İHA'nın haberine göre, kırmızı renkteki suyun ne olduğu bilmediklerini ve ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını dile getiren mahalle sakinlerinden Bedriye Yıldırım ise, “Burada birden bire kırmızı bir su belirdi. Boyamı, zehir mi bilemiyoruz. "Hayvanlar zehirlenecek" diye korktuk. Kırmızı su bir anda oradan çıkmaya başladı. Hayvanlar da kırmızıya boyandılar. Bu durum bizi endişelendirdi. Bu suyun ne olduğunu bilmiyoruz” dedi.

        Kırmızı su ile dolan alanda yüzen ördekler de kırmızı renge boyandılar. Kırmızıya boyanan ördekleri ve kırmızı suyu görenler de şaşkınlıklarını gizleyemediler.

        VALİLİK'TEN AÇIKLAMA GELDİ

        Yalova Valisi Muammer Erol, boş arazideki kırmızı renkli su birikintisinin, yağmur sularının, yol yapımında kullanılan dolgu malzemesinin rengini almasından kaynaklandığını belirterek, bu suyla temas eden canlılarda olumsuz sağlık belirtileri bulunmadığını bildirdi.

        Erol, yazılı açıklamasında, Gazi Osman Paşa Mahallesi Kış Sokak'taki boş arazide, kırmızı renkli su birikintisi bulunduğuna dair bilgilerin basına yansıdığını anımsattı.

        İl Emniyet Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Yalova Belediyesi ekiplerince bölgede incelemeler yapıldığını aktaran Erol, "İlk incelemelerde, yağmur sularının, yol yapımında kullanılan dolgu malzemesinin tortuları ile birikerek, dolgu malzemesinin rengini aldığı değerlendirilmiş ve su birikintisiyle temas eden canlılarda olumsuz sağlık belirtileri bulunmadığı tespit edilmiştir." ifadesini kullandı.

        Vali Erol, halk sağlığını olumsuz etkileyecek durum tespit edilmemekle birlikte gerekli incelemeler yapılmak üzere, ilgili kurumlarca sudan numuneler alındığını belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ