Yapı Kredi'den 9 ayda 37.8 milyar TL net kâr
Yapı Kredi 2025'in ilk 9 ayında 37.8 milyar TL net kâr elde etti. Bankanın toplam aktifleri ise 3.3 trilyon liraya ulaştı
ABONE OLYapı Kredi 3. çeyrek mali sonuçlarını açıkladı. Buna göre banka, ülke ekonomisine 2,4 trilyon TL’yi aşan kaynak sağladı. Bankanın toplam nakdi kredi hacmi yıl başından bu yana yüzde 34 artışla 1,7 trilyon TL’ye yükseldi.
Bu dönemde aktif büyüklüğü yıllık yüzde 34 artışla 3,3 trilyon TL’ye ulaşan Yapı Kredi, toplam müşteri mevduatında ise yüzde 32 oranında artış kaydederek 1,8 trilyon TL seviyesine ulaştı. 30 Eylül 2025 itibarıyla öz kaynak kârlılığı yüzde 23,7, sermaye yeterlilik rasyosu (yasal düzenlemelerin olumlu etkileri hariç) yüzde 13,9 olarak gerçekleşti.
Yapı Kredi CEO'su Gökhan Erün, 2025'in ilk dokuz ayında bankanın uluslararası piyasalardaki başarısını şu sözlerle vurguladı:
"Güçlü sermaye yapımızı ve finansal disiplinimizi küresel yatırımcılara başarıyla taşıdık. Bu dönemde, yaklaşık üç katı talep gören 600 milyon dolarlık AT1 tahvil ihracımızla, dünyada ihraç tutarı tamamlanmadan önce artırılan ilk Amerikan doları cinsi AT1 işlemini gerçekleştirerek bir ilke imza attık. Ayrıca, tarihimizin en yüksek katılımlı sendikasyon kredisi olan 1,2 milyar dolarlık finansmanı hayata geçirdik. Finansman kaynaklarımızı daha da çeşitlendirmek amacıyla Mart ayında 500 milyon dolarlık eurobond ihracı ve Haziran'da 710 milyon dolarlık havale akımlarına dayalı nakit akışı işlemini de tamamladık. Bu işlemler, uluslararası piyasalardaki güvenilir konumumuzun ve yatırımcıların bize olan inancının somut bir göstergesi oldu."