Yargıtay'daki YSK seçimlerinin 10. turunda hiçbir aday seçilmedi, seçimde 6 aday yarışacak
Yüksek Seçim Kurulu'nun 3 yeni üyesinin belirlenmesi için Yargıtay Genel Kurulu'nda seçim süreci hafta başında başladı. Ancak; hafta boyunca yapılan 10 turda hiçbir aday yeterli çoğunluğun oyunu alamadı. Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberi
ABONE OLYargıtay'da yapılan YSK seçimine 16 aday ile başlandı. Turlar süresince düşük destek alan isimler tek tek adaylıktan çekildi. Seçime pazartesi 11., tur ve 6 aday ile devam edilecek. Hafta boyunca yapılan 10 turun ortalamasına göre; ilk sıraya 8. Hukuk Dairesi Üyesi Fevzi Eroğlu ikinci sırayı ise 7. Ceza Dairesi Üyesi Bülent Savtok yerleşti.
Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre Seçime 16 aday ile başlandı. Turlar süresince düşük destek alan isimler tek tek adaylıktan çekildi. Seçime pazartesi 11., tur ve 6 aday ile devam edilecek. Hafta boyunca yapılan 10 turun ortalamasına göre; ilk sıraya 8. Hukuk Dairesi Üyesi Fevzi Eroğlu ikinci sırayı ise 7. Ceza Dairesi Üyesi Bülent Savtok yerleşti.
13. Cumhurbaşkanın belirleneceği, parlamentonun yenileneceği genel seçimlere birkaç aydan az süre kaldı. Ancak; bu önemli seçimi yönetecek olan Yüksek Seçim Kurulu’nda kritik bir değişim yaşanacak. Çünkü; 11 üyeli Kurul’da 5 üyenin görev süreleri 24 Ocak’ta sona eriyor. Başkan Muharrem Akkaya ile Başkan Vekili Erhan Çiftçi de görev süresi sona eren isimler arasında bulunuyor.
Görev süreleri sona eren üyeler Kürşat Hamurcu, Yunus Aykın ve Cengiz Topaktaş dönemin YSK Başkanı Sadi Güven ile birlikte İstanbul seçimlerinin iptal edilmesine dair karara muhalefet etmişti. Görev süresi sona eren isimlerin yerine Yargıtay ve Danıştay Genel Kurullarında yapılacak oylama sonucunda belirlenecek kişiler YSK üyesi olacak. 3 üye Yargıtay’dan, 2 üye Danıştay’dan gelecekti.
Her iki yüksek yargı organında da YSK üyeliği için 16 Ocak Pazartesi itibarıyla oylama başladı. 4 ismin aday olduğu Danıştay’da seçim kısa bir sürede sonuçlandı. 6. Daire Üyesi Ali Çopur ve 5. Daire Üyesi İsmail Kalender, YSK’nın yeni üyesi oldu.
3 YSK üyesinin belirleneceği Yargıtay Genel Kurulu’nda ise 10 tur oylama yapıldı, ancak sonuç alınamadı. Seçime 16 aday ile başlandı. Bu isimler şöyleydi; 7. Ceza Dairesi Üyesi Bülent Savtok, 7. Ceza Dairesi Üyesi Fehmi Tosun, 8. Ceza Dairesi Üyesi Ertan Aydın, 10. Ceza Dairesi Üyesi Talip Bakır, 8. Hukuk Dairesi Üyesi Fevzi Eroğlu, 4. Ceza Dairesi Üyesi Necip Topuz, 12. Ceza Dairesi Üyesi Fuzuli Aydoğdu, 11. Ceza Dairesi Üyesi Ahmet Badalı, 11. Hukuk Dairesi Üyesi Mikail Özdemir, 12. Hukuk Dairesi Üyesi Serdar Mutta, 3. Ceza Dairesi Üyesi Celal Albay, 11. Ceza Dairesi Üyesi Orhan Balbal, 6. Ceza Dairesi Üyesi Yılmaz Karaboduk, 9. Ceza Dairesi Üyesi Mehmet Osmanoğlu, 11. Ceza Dairesi Üyesi Arif Atılgan, 12. Ceza Dairesi Üyesi Nadir Güngüneş…