Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar
Gizem Sevinç SELVİ/ GAZETE HABERTÜRK-PAZAR

Onu Habertürk ekranlarında mutlaka izlemişsinizdir: “Taki Berberakis Atina’dan bildiriyor” anonsuyla. Konuşma tarzı müthiş sempatik. “Huzursuzluk, otomatik para makinelerine yansıyor” gibi cümleler kuruyor. Türkçe’si çok akıcı, çünkü o aslında İstanbullu. Kabataş’ta doğmuş, Tophane’de büyümüş. “Doğduğumdan beri bekârım” diyen, 25 yıllık deneyimli bir gazeteci o. Röportajı telefonla hızlıca yaptık çünkü canlı yayına yetişmesi gerekiyordu. Yine de itiraf edeyim, çok keyif aldım. Karşınızda Atina’dan bildiren son fenomen, Tophaneli Taki Berberakis.

Taki Bey, sizi yıllarca ekranın köşesinde beliren bıyıklı fotoğrafınızla Atina’dan bildirirken dinledik. Şimdi Habertürk canlı yayınlarındaki sempatik halinizle resmen fenomen oldunuz! Peki kimsiniz siz?

Soyum İstanbul Rumlarından geliyor, İstanbullu,Tophaneliyim. Ama aslen ailem Modalıdır. Bir ara Kadıköy tarafında da yaşamışlığım vardır.

Nasıl bir çocukluk geçirdiniz?

Kabataş Setüstü’nde doğdum. Kemeraltı Caddesi’ndeki Galata Rum Okulu’ndan sonra Zoğrafyon Rum Lisesi’nde okudum. Sonra okumak için Atina’ya geldim, geliş o geliş.

Aileniz İstanbul’da mı hâlâ?

Ailem daha sonra geldi. Ben de burada çalışmaya başlayınca kaldım.

İnsan kendini büyüdüğü yere ait hisseder. Siz kendinizi İstanbul’a ait hissediyor olmalısınız.

Tabii ki İstanbulluyum. İnsanın memleketi doğduğu, büyüdüğü yerdir. Memleketim orası. Ama illa ki Atina’yla kıyaslamam gerekirse, madem Atina’da yaşıyorum, buraya muhalif yaşayamam. Buraya da uyum sağlamak, değerlerine sahip çıkmak lazım.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ