Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, mayın patlaması sonucu, 3 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Çukurca ilçesi Hantepe bölgesinde sürdürdüğü arazi arama faaliyeti sırasında mayın patladı.

Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Çukurca ilçesi Hantepe bölgesinde sürdürdüğü arazi arama faaliyeti sırasında mayın patlaması sonucu uzman çavuşlar Mehmet Kaya Çelik (Elazığ), Nuri Aydın (Kayseri) ile Fatih Aydoğdu'nun (Kırıkkale) şehit olduğu bildirildi.

Patlamada uzman çavuşlar Salih Önsal ile Arif Kılıç'ın hafif yaralandığı belirtildi.

Bölgede hava ve kara destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

-YARALANAN ASKERLER HAKKARİ'YE GETİRİLDİ

Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında meydana gelen patlamada 3 uzman çavuşun şehit olması ardından yaralanan 2 asker helikopterle Hakkari'ye getirildi. Hantepe bölgesindeki olay sonrası il ve ilçelerde askeri hareketlilik arttı. Çukurca istikametinde gelen bir helikopter yağışlı ve sisli havaya rağmen Fatih Kışlasına indi ve hemen akabinde ise bir ambulans, askeri araçların eşliğin siren sesleri ile valilik caddesinden Askeri Hastanesi'ne hareket etti.

-Taziyeye gelen Vali gözyaşyarını tutamadı

Hakkari'nin Çukurca İlçesi kırsalında mayın patlaması sonucu uzman çavuşlar Fatih Aydoğdu, Mehmet Kaya Çelik ve Nuri Aydın şehit oldu, 2 asker yaralandı. Olayda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Fatih Aydoğdu'nun (30) Kırıkkale'deki baba evi türk bayrakları ile donatılırken, 7 yıldır TSK'da görevli olan Aydoğdu'nun 2 ay sonra görevi bırakmaya hazırlandığı öğrenildi. Aileye başsağlığı ziyaretinde bulunan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner de gözyaşlarına hakim olamadı.

AHT muhabiri Hasan Akyıldız'ın aldığı bilgiye göre; sabah saatlerinde Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu, taziye için Aydoğdu'nun evine geldiler. Oğullarının şehit haberini alan baba Hilmi Aydoğdu ve anne Serpil Aydoğdu sinir krizleri geçirdi. Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Kur'an okunmasının ardından baba Hilmi Aydoğdu'ya sarılarak başsağlığı diledi. Vali Güner, baba Aydoğdu'nun ağlaması üzerine gözyaşı döktü.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ