Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Sibel HÜRTAŞ/ HT GAZETE

HABERTÜRK, Adana Pozantı Cezaevi’nde işkence ve taciz iddialarını dile getiren çocuklarla buluştu. Geçen yıl gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Pozantı Cezaevi’ne gönderilen 17 yaşındaki A.K. bir süre sonra tahliye edildiği cezaevinde kötü muameleye maruz kaldığını öne sürmüştü. A.K., cezaevinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

KARA HAYDAR: Cezaevine ilk girdiğimizde “Hoş geldin” dayağı attılar. Bu sopa plastik borudan yapılmış siyah bir sopadır ve adı ‘kara haydar’dır. Daha sonra gönderdikleri koğuşta, koğuş sorumlusu elbiselerime el koydu. Paspasla vurdu. İsteği her şeyi yaptırıyordu. Ayağını, k.çını öptürüyordu.

KARDA ÇIKARDI: Bizi haftanın 2 günü soyuyordu. Üzerimizde sadece şort varken, dışarı çıkarıyor, karın altında 2-3 saat bekletiyordu. Bazen sabah 00.04’te uyandırıp, bahçeye dikiyordu.

TEHDİT EDİLDİM: Tahliye olduktan sonra başımıza gelenleri söyledik ama tehditler bitmedi. 3 gün önce TEM polisleri sokakta beni gözaltına aldı. TEM’e götürüp, şikâyetimi geri almam için baskı yaptı. Burada darp edildim. 4 saat tutulduğum yerde dayak yedim. Önceki gün sabah 00.05’te yeniden evime geldiler ve şikâyetimi geri almamı istediler. Savcılıktan çağırdılar. Gideceğim ve tehdit edildiğimi söyleyeceğim.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ