Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Yılbaşı öncesi tatil seçenekleri!
        1

        Yılın en süslü, en ışıltılı ve en renkli zamanı olan aralık, tatil için de muhteşem bir ay sayılır. Yılbaşı öncesinde dünyanın pek çok yerinde şehirler yeni yıla büyük bir coşkuyla hazırlanır. İşte bu döneme uygun birkaç tatil seçeneği... İşte Bence Tatil sitesinden Dilek Vidana Tavaşoğlu’nun önerileri...

        2

        GÜNEŞİ ÖZLEYENLER İÇİN
        Yılbaşı tatilinizi, plaj partileri ve deniz kıyısında patlayan havai fişek gösterileri eşliğinde, adeta bir deniz tatili havasında geçirmek isterseniz, işte üç farklı popüler tatil mekânı...

        3

        Bali: Sıcak bir yılbaşı tatili için Endonezya’nın Bali Adası güzel bir seçim olur. Dinlenip deniz keyfi yaptığınız bir tatilin sonunda, yeni yıla romantik bir ortamda girebilirsiniz. Güzel ve şık bir restoranda yemekle başlayan yılbaşı gecenize, yılbaşı karnavalıyla meşhur Kuta Beach’deki plaj partisinde devam edip, sahilde havai fişek gösterilerini izleyebilirsiniz.

        4

        Sydney: Kızağını kanguruların çektiği yazlık kıyafetler içindeki Noel Babanın ülkesi Avustralya, yeni yıl tatili için değişik bir deneyim sunar. Hem okyanus ötesi bir ülkeyi gezip görmüş olur, hem de yeni yıla ilk giren ülkelerden birinde olmanın farklı coşkusunu yaşarsınız. Dünyanın en iyi havai fişek şovlarından birini izlemek isterseniz Sydney Limanındaki gösteriler müzik, koreografi ve görsellik açısından bunun en başarılı örneklerinden biridir.

        5

        Rio de Janerio: Gündüz deniz keyfi yaptığınız Copacabana sahillerinde Samba eşliğinde dansedip, havai fişek gösterilerini izleyerek yeni yılı karşılamak ve Brezilyalıların farklı geleneklerini yaşamak hoş olabilir. Yeni yıl gecesi Brezilyalılar şans getirdiğine inandıkları için çoğunlukla beyaz kıyafetler giyiyorlar ve ayrıca yeni yıl arifesinde ellerindeki mumları ve çiçekleri deniz tanrıçası Lemanja’ya sunarak adak adıyorlar.

        6

        METROPOLLERDE KLASİK YILBAŞI TATİLLERİ
        Yeni yıla bir metropolde girmeyi tercih ederseniz, tatilinize bu şehirlerin gezip görülecek ünlü yerlerini ziyaret ederek başlayıp sonrasında şehrin büyük meydanlarından birinde eğlenceli sokak partilerinden birine katılabilir ve havai fişek gösterilerini izleyebilirsiniz. İşte bunları yapabileceğiniz en güzel beş metropol...

        7

        Londra: Londra, yeni yıl partileri ve Thames Nehri’ndeki havai fişek gösterileriyle ünlüdür. London Eye denilen dev dönme dolaptan atılan havai fişekleri, isterseniz nehir kıyısından, isterseniz bir tekne turu sırasında seyredebilirsiniz. 1 Ocak 2015 günü Londra’da yine geleneksel “Yeni Yıl Geçit Töreni” yapılacak. 1987’den beri yapılan bu törenlerde gösterişli kostümler giymiş dansçılar, akrobatlar ve müzisyenler Londra’nın kasabalarıyla çeşitli ülkeleri temsil eden gösteriler yaparak bir geçit töreni gerçekleştirirler.

        8

        Berlin: Almanya’nın başkenti Berlin zaten gece hayatının canlı olduğu bir şehir ve yılbaşı gecesi de barlar, gece kulüpleri ve sokak partilerinin hepsi birbirinden eğlenceli olacaktır. Sokak partilerinin en güzeli ise Berlin Duvarı yıkıldığında olsun, diğer büyük ve önemli olaylarda olsun halkın toplandığı Brandenburg Kapısı etrafında olandır. Konserler, lazer şovları ve en sonunda havai fişeklerle yeni yıl karşılanır.

        9

        Moskova: Moskova kış tatili için ideal destinasyonlardandır. Hele bir de kar yağarsa, o muhteşem ikonik yapılar masalsı bir atmosfer yaratır. Moskova’da restoran, bar ve gece kulüpleri en güzel yılbaşı eğlencesini sunmak için birbiriyle yarışır. Dev yılbaşı ağacıyla süslenen Kızıl Meydan’daki kutlamaya katılırsanız, havai fişekler patladığında kendinizi peri masallarını andıran bir ortamda hissedebilirsiniz.

        10

        Paris: Yeni yıl tatili için Paris’i seçerseniz, hem bu güzel şehri en süslü haliyle ve ışıl ışılken gezip görür, hem de yılbaşına Eyfel Kulesi’nin şahane ışık gösterisi ve havai fişeklerin yarattığı görsel şölenle girersiniz. Hatta yeni yıla Eyfel Kulesi altından kalkan ışıklandırılmış teknelerle Seine Nehri’nde dolaşarak da girebilirsiniz. Champs- Elysees Bulvarı da yeni yıl eğlencesi için özel olarak hazırlanır ve buradaki restoran, bar ve kulüplerde eğlence sabahlara kadar sürer.

        11

        New York: Yılbaşı tatili için, New York kuşkusuz en hareketli ve canlı yerlerden biridir. Şehri gezip, yeni yıl alışverişlerinizi yaptıktan sonra yılbaşı eğlencesine hazırsınız demektir. Times Meydanı’ndaki yeni yıl karşılaması çok özeldir. Dileklerin yazıldığı ufak kâğıtlar gökten konfeti şeklinde yağar ve havai fişek gösterileri eşliğinde dev bir kristal top indirilir. “Ball-Drop” denilen bu gelenek 1907’den beri yapılmaktadır. Yine bu meydanda ünlü şarkıcı ve grupların verdiği konserler sabaha kadar devam eder.

        12

        2015'İ TEMATİK GEZİLERLE KARŞILAMAK
        2015’i karşılarken çok farklı bir deneyim yaşamayı arzu ediyorsanız, yeni yıl tatiliniz için hoşlandığınız bir “tematik tatil” seçebilirsiniz.

        13

        Masal Yolu: Alman Grimm Kardeşlerin yazdığı Pamuk Prenses ile Yedi Cüceler, Kırmızı Başlıklı Kız, Uyuyan Güzel, Külkedisi, Rapunzel, Çizmeli Kedi, Bremen Mızıkacıları, Hansel ve Gretel gibi masallarla büyümeyen yoktur aramızda herhalde. Hanau’da başlayıp Bremen’de son bulan Grimm Kardeşlerin Masal Yolu, bugün Almanya’nın en önemli seyahat rotalarından biri. 60’tan fazla şehir ve kasabayı kapsıyor. Kırmızı Başlıklı Kız’ın Alsfeld’deki masal evini, Pamuk Prenses ve Yedi Cücelerin Bergfreiheit’taki evini, Kassel şehrindeki Reinhardswald Ormanı’nda bulunan ve Uyuyan Güzel’in şatosu olarak bilinen Sababurg Şatosu’nu ve Rapunzel masalının geçtiği Trendelburg Şatosu’nu görebileceğiniz bir yeni yıl tatilinin ardından, rotanın başladığı Hanau şehrine yakın olan Frankfurt’ta renkli bir sokak partisine katılabilir ya da yeni yıla eğlenceli bir gece kulübünde müzik ve danslar eşliğinde merhaba diyebilirsiniz.

        14

        Romantik Yol: Güneyde Avusturya sınırına yakın bir yer olan Füssen’de başlayıp, kuzeye doğru çıkarken Würzburg’da son bulan Romantik Yol üzerindeki şehir ve kasabalar ortaçağdan beri bozulmamış, rengârenk boyanmış evleri ve el yapımı dükkân tabelalarıyla o dönemlerin romantizmini taşımaktadır. İhtişamlı kaleler, yüzyıllar öncesinden kalma şatolar, muazzam kiliseler ve kaleler bu rotanın en önemli parçalarıdır. Romantik Yol üzerinde yapılacak bir tatilde en güzel konaklama noktası en iyi korunmuş, ortaçağı en güzel yansıtan ve “en Alman” denilen kasaba Rothenburg ob der Tauber olacaktır.

        15

        Transilvanya’da Drakula turu: İrlandalı yazar Bram Stoker’ın 1897’de kaleme aldığı “Dracula” isimli romanın büyük ilgi görmesi üzerine, vampirizm yıllar içinde birçok başka romana, filme ve diziye konu oldu. Bu vampir hikâyelerini sevenlerdenseniz, siz de farklı bir tatil rotası deneyebilirsiniz: Efsaneler ülkesi Romanya’daki turların en popülerlerinden biri olan “Transilvanya’da Vampir Turu”nda, Kont Dracula’nın Bran şehrindeki şatosunu, Dracula’nın esas evi olarak bilinen Poenari Kalesi’ni, doğduğu yer Sighişoara’yı ve gömüldüğü Snagov Manastırı’nı gezebilirsiniz. Kan rengi likörlerden tadıp vampir mönüleri sunan restoranlarda yemek yerken bir taraftan da ortaçağ ritüellerini çağrıştıran performansları seyretme şansınız olur. Turun sonunda, yeni yıla girmek için Bükreş veya Bran şehirleri ideal seçimler olacaktır.

        16

        Dublin barlarında edebiyat turu: Avrupa’nın en iyi parti şehirleri arasında sayılan Dublin’de yapılacak bir yeni yıl tatilinde, hem bu tarihi şehrin sunduğu güzellikleri görme fırsatı bulabilir hem de küçük bir “edebiyat turu” gerçekleştirebilirsiniz. James Joyce, Samuel Beckett, Oscar Wilde ve William Butler Yeats gibi ünlü yazar ve şairleri anacağınız, onların uğrak yeri hatta eserlerini kaleme aldıkları söylenen barlarda İrlanda biraları ve viskilerini tadabilirsiniz. Bu sene Dublin’in St. Stephen’s Green Parkı’nda yapılacak yeni yıl eğlencelerini muhteşem bir havai fişek gösterisi takip edecek, sokak sanatçıları çeşitli performanslar gerçekleştirecekler. Ayrıca, 30 Aralık-1 Ocak arasında Dublin Kalesi’nde çeşitli lezzetlerin tadılabileceği bir Festival Köyü kurulacak.

        17

        KARLAR İÇİNDE 3 SEÇENEK
        Bembeyaz bir ortamda, hem kayak keyfi, hem yeni yıl coşkusu yaşamak isterseniz, Avrupa’nın kayak merkezlerinden birini tatil destinasyonu olarak tercih edebilirsiniz. İşte 3 farklı seçenek...

        18

        Bulgaristan’ın Bansko şehri 70 kilometrelik bakımlı ve modern pistleriyle Balkanlar’ın en popüler kayak merkezidir. Gündüzleri dağın merkez noktası olan Banderishka’da, gece de Bansko’da Pirin Caddesi’nde partiler oluyor.

        19

        Almanya’nın en yüksek dağı olan 2962 metrelik Zugspitze’de kayak yapmak isterseniz tablo gibi bir kasaba olan Garmisch- Partenkirchen’i de gezip görme fırsatı bulursunuz. 1935’te Hitler’in ısrarıyla Garmisch ile Partenkirchen kasabaları birleşmiş ve 1936 Kış Olimpiyatları burada yapılmıştır. Garmisch- Partenkirchen’deki çoğu ev ve binanın üzerinde dini ve tarihi figürler ile halkın gelenek ve göreneklerini betimleyen resimler var. Alp Dağları’nın eteğindeki bu güzel kasabada neredeyse yedi ay kar kalkmıyor ve 60 kilometrelik kayak pistiyle Almanya’da kayak sporu için tercih edilen yerlerin başında geliyor.

        20

        Avusturya’nın Tirol bölgesindeki Ortaçağ kasabası Kitzbühel, 170 km pist uzunluğuyla Avrupa’nın en şık kayak merkezlerinden biri. Kirk Douglas ve Coco Chanel’in meşhur ettiği bu güzel beldeye halen Hollywood starları ve Monako Prensi dahil pek çok şöhret rağbet etmekte.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ