Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İşkence gören köpeğe yoğun tedavi

        FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

        Cemal AŞAN/ VAN/ CNA

        Van-Başkale karayolunda bir otomobilin çarpması sonucu iki ayağı kırılan ve sokak ortasında kalan bir köpek, vatandaşlar tarafından 3 gün boyunca beslenip sahip çıkılmıştı. Sürünerek dolaşabilen ve çevredeki çocuklar tarafından sürekli rahatsız edilen köpeğin acısını daha fazla görmek istemeyen vatandaşlar, belediye ekiplerine haber verdi. 3 gün aradan sonra olay yerine gelen Belediye Temizlik İşleri ekipleri, yaralı köpeğin boynundan kablo bağlayarak, adeta işkence edercesine yerde sürükleyerek vatandaşların şaşkın bakışları arasında çöp kamyonuna atmıştı. Bu görüntülerin basında çıkması ise büyük etki yaratmıştı. Bunun üzerine de Van Belediyesi ekipleri seferber olmuştu.

        Van Belediyesi ekipleri tarafından kentin her noktasında aranmaya başlanan yaralı köpek, 3 gün önce bulundu. YYÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne götürülen köpeğin burada yapılan tedavilerinin ardından da iki ayağı ve belinin kırık olduğu anlaşıldı. Hayvan Hastanesi'nde konuyla ilgili her klinikten öğretim üyelerinin seferber olduğu köpeğin arka ayaklarını kullanması da zaman alacak. Van Belediyesi, Veteriner Hekim Gürgin Bilici'yi YYÜ Hayvan Hastanesi'ne göndererek köpeğin sağlık durumunu takibe aldı. Köpeğin tedavisini yapan YYÜ Veteriner Fakültesi Hastalıklar ve Klinik Bilimleri Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Lokman Aslan, gerekli tüm müdahalelerin yapıldığını söyledi.

        KÖPEĞE AKAPUNKTUR VE FİZİK TEDAVİ UYGULANACAK

        Bel ve arka iki ayağındaki kırıklar yüzünden felç kalma olasılığının yüksek olduğu belirlenen köpek için, YYÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Alkan ile YYÜ Veteriner Fakültesi Hastalıklar ve Klinik Bilimleri Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Lokman Aslan, ve ekibi büyük çaba gösteriyor. Cerrahi müdahalesi yapılamayan köpeğe fizik tedavi ve akupunktur tedavisi uygulanacağını belirten Yrd. Doç. Dr. Lokman Aslan, hayati tehlikenin söz konusu olmadığını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Aslan, "Bel ve ayaklarında kırıklar var. Felç olma ihtimali yüksek. Bundan dolayı cerrahi müdahale değil, rehabilitasyon tedavisi yapacağız. Yani felç tedavisi uygulanacak. İlk olarak kırıklardan dolayı yaralı bölgeler tedavi edilecek. Fizik ve akupunktur tedavisinin ardından arka iki ayağını kullanabilmesi için araba alınması gerekecek. Şimdiye kadar 2 bin YTL para harcandı" dedi.

        BASIN BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ