Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Mustafa Ceceli HABERTÜRK'e konuştu

        Ece USLUM/ HABERTÜRK PAZAR

        Aslan Kral’ı 6 yaşımdayken sinemada izlemiştim, nasıl da etkileyiciydi. “Bende bu tür duygular uyandıran başka bir çizgi film yok” diye hayıflanırken Walt Disney yeni bir çizgi dizi serisiyle Aslan Kral sevenlerin ve çocukların yüzünü güldürecek. 23 Nisan’dan itibaren Disney Channel’da başlayacak Aslan Koruyucular, Simba ve Nala’nın ikinci çocuğu Kion’un Aslan Kayalığı’nı korumak üzere liderliği ele alarak ekibini oluşturmasını anlatıyor. Jeneriğinde çalacak şarkıyı da Mustafa Ceceli seslendirecek. Ceceli’nin yanına bir gittim ki ayağında Mickey Mouse’lu ayakkabısı beni bekliyor. Önce sohbet ettik, sonra da şarkısını dinledik.

        Projeye nasıl dahil oldunuz?

        Walt Disney’den teklif geldi; bu parçayı benim okuyabileceğimi, ses rengimin çok uyuştuğunu ve akıllarına benden başka kimsenin gelmediğini söylediler. Malum ben de bir babayım ve her gün çizgi film izliyorum. Bazen eşim uyarıyor beni. “Mustafa yemeğini yesene, çizgi filme bakıyorsun” diyor. Elimde kaşık ağzım açık dalmışım öyle! (Gülüyor.) Üstelik 80 kez izlemişim. Yani çizgi film de seviyorum, böyle bir projeyi kaçırmak istemezdim.

        Aslan Koruyucular hakkında ne düşünüyorsunuz?

        Karakterler çok tatlı ya! Aslında bizler çizgi filmlerde hayvan karakterlerinin çoğunlukla mücadelesini görüyoruz. Birisi güçlü, birisi zayıf ve birisi de zeki... Ama bu çizgi filmde işler değişiyor; aslan ormanın kralı ama bir takımı var. Kimse üstün değil, bu çok mühim. Umarım insanlara da sıçrar bu tutum. Bir de burada bir krallık sistemi yok, o kırılıyor. Küçük aslan da işin içine giriyor. “Her canlı birbirini tamamlar”, bu vurgu mühim.

        Sadece çocuklara değil, yetişkinlere de diyecek sözü var koruyucularımızın...

        Ben şuna inanırım: “Senin benden farklı düşünüyor olman benim eksik tarafımdır ve ben seninle tamamlanırım.” Bu yüzden her düşünceye ve her inanca saygı gösteririm. İnsan özde birdir. Böyle düşünen kişilerin de düşmanlığı ya da savaşı olmaz. O sadece güzelliği seyreder. Bu ulaşılması zor bir hedef de değil. Kendi yargılarını ve değerlerini aştığın zaman bu sonsuzluğa ait olabilirsiniz. Düşünün, bir çizgi filmle bile bu görüşe atıfta bulunabiliyorsunuz.

        Kendi çocukluğunuzda nasıldı işler?

        Ya sorma, eskiden bu kadar çok çizgi film yoktu. Sinemaya gelirdi, koştur koştur giderdik. Aslan Kralı da çok iyi hatırlıyorum, epey etkilenmiştim. Şimdi de Arın’ın seyredeceği yeni bir çizgi film olacak. Üstelik her seferinde benim seslendirdiğim bir parçayı duyarsa iyi olur. Ama herhalde etrafa “Babamın çizgi filmi” diyecek.

        Nasıl yani?

        Bir tramvaya giydirme yaptık. Arın da “Babamın treni var” diye ortalıkta geziyordu. Şimdi çizgi filmim olacak!

        ‘DONALD DUCK’I ÇOK SEVERİM’

        Şarkıdan biraz bahsedin lütfen. Global bir parça ama yerelleştirileceğini duydum.

        Türkçe’ye çevirirken de dikkat edilmesi gereken unsurlar var sadece. Sözleri çok hoşuma gitti. Mesela sözlerinde şöyle diyor: “Yaşamın bir yerinde, bir çağrı alırsan hem de öyle güçlü ki karşı koyamıyorsan, kendine güveniyorsan, kaçma hiç gerek yok, yerini bul, dostlarınla macera yaklaşıyor...” Bugün ilk kez seslendireceğim.

        “Walt Disney” denince aklınıza ne geliyor?

        Mickey Mouse! (Ayakkabılarını göstererek.) Hatta çok da güzel çizerim, Arın her yere çizdiriyor. Gerçi Donald Duck’ı da çok severim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ