Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yeni trend, dikine karın çizgisi: AB CRACKS

        Gizay KIYICI / GAZETE HABERTÜRK

        Bir zamanlar kadınları anoreksiyaya sürüklediği gerekçesiyle kıyasıya eleştirilen “Thigh Gap”in yerini artık “Ab Cracks” aldı. Thigh Gap’ta ayaklar birleştiğinde bacakların üst kısmında boşluk oluşması amaçlanıyordu. “Ab Cracks” modasında ise spor ile karında dikey olarak bir çizgi çıkması hedefleniyor. Bu akıma özenen pek çok kadın, özel spor programları ile karınlarını aralarında ünlü modeller Emily Ratajkowski, Bella Hadid, Hannah Bronfman ve Stella Maxwell’in de bulunduğu ünlü modellerin karın çizgisine benzetmeye çabalıyor. Ilerleme kat edenler ise sosyal medyada paylaştığı fotoğraflarla “Göbeğinde su kanalını andıran bir çizgi oluştuğunu” ispatlıyor.

        ‘HERKESTE ÇIKMAZ’

        Sağlık ve spor uzmanları ise bu akımın tehlikeli olduğu görüşünde. Fransız uzman William Chanconie, “Herkesin beden yapısı farklıdır. Bazıları ne kadar yapsa karnında çizgi çıkmaz” diyor. Spor uzmanları ise çizginin çıkması için sadece karın egzersizleri değil sıkı bir diyet yapılması gerektiğini hatırlatıyor ve bu uygulamanın kadınlarda fizyolojik ve psikloji rahatsızlıklara yol açabileceğini belirtiyor.

        ÜNLÜLER NE DİYOR?

        IRMAK ÜNAL: Hayatımda ilk kez böyle bir şey duyuyorum. Kişileri birbirlerinden genetik farklılıkları ayırır. Ab Cracks de buna bir örnek aslında. Tabii ki karın bölgesindeki deri altı yağının oranı karın kaslarınızın şeklini ortaya koyar. Doğru beslenme ve egzersiz ikilisi bunu destekleyen bir unsur olsa da böyle bir karın şekli için garanti diyetler ve egzersizler yoktur. Sağlığa zararı olacağını düşünmüyorum.

        ECE VAHAPOĞLU: Ben estetik bulmadım. Spor trendi yükselirken değişiklik aranıyor sanıyorum. Baklava diye tabir ettiğimiz güçlü, sağlıklı ve güzel karın bölgesi kaslarında 6 pack veya biraz ilerisi 8 pack ideal olandır. Ab Cracks, bana vücut anatomisine aykırı geldi.

        ELİZ SAKUÇOĞLU: Yoğun diyet, cardio ve iyi karın hareketleriyle yapılır. Bu karın dört hareketle çalışılır. Sağlık açısından hiçbir sorun yaratmaz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ