Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?

        HT CUMARTESİ / Selin ÖZAVCI

        KONSER / PARTİ

        06.08.2016

        ■ Unleash’ ve ‘The Big Bang Tour’ şovlarıyla geçtiğimiz yıllarda İstanbul’a damgasını vuran dünyanın en renkli şovu Life in Color, bu yıl ilk kez gerçekleştirilen festival konseptiyle ‘One Colony’ ev sahipliğinde İstanbul Life Park’ta gerçekleşecek.

        ■ Rock müziğin başarılı gruplarından mor ve ötesi saat 22.00 itibarıyla Dorock XL sahnesinde.

        ■ KadıköySahne, saat 22.30 itibarıyla Hüsnü Arkan konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Jackmaster olarak tanınan İskoçyalı DJ Jack Revill, eğlenceli bir yaz gecesi için Suma Beach’te.

        ■ Yada Beach Club, saat 20.30 itibarıyla Kendi’nin canlı performansına ev sahipliği yapacak.

        ■ Moğollar, yıllara meydan okuyan sahne performansıyla saat 21.30 itibarıyla Beyrut Performance sahnesinde olacak.

        ■ Izaka, Buzuki Orhan’ın sahnede olacağı Ege Geceleri etkinliğine ev sahipliği yapacak.

        ANKARA

        ■ Rock müziğin sevilen ismi Duman, hayranlarıyla saat 20.00’de Armada AVM’de buluşacak.

        BODRUM

        ■ Bodrum Antik Tiyatro Sahnesi saat 21.00 itibarıyla MFÖ konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Kenan Doğulu, 90’lardan günümüze en sevilen hit’leriyle, saat 19.30 itibarıyla Xuma Village’ta sahnede olacak.

        ■ X Beach’te Happy Hour Partileri devam ediyor. 18.00’de başlayacak partiyi DJ Şenol coşturacak.

        ÇEŞME

        ■ Türkiye’nin ilk kadın DJ Duo’su, enerjileri ve güzellikleri ile dikkat çeken Cielo grubunun üyeleri Nancy ve Simay, yüksek ritimli parçalardan oluşan performanslarıyla bugün Fly-Inn Beach setinin başına geçecek.

        AYVALIK

        ■ Türk pop müziğinin starı Gülşen, 22.30 itibarıyla Ayvalık Garden Club’ta sevenleri ile buluşacak. Gülşen’e sahnede Ozan Çolakoğlu eşlik edecek.

        GİRNE

        ■ Skull King Oscar Hotel, saat 22.00’de tangodan arabeske, Karadeniz türkülerinden klasik Türk müziğine uzanan zengin repertuvarıyla Şevval Sam konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Berdan Mardini, saat 22.00’de The Savoy Ottoman Palace’ta dinleyiciyle buluşacak.

        07.08.2016

        ■ Hilton İstanbul Bosphorus’un Metropool Party etkinliği, Bora Uzer ile devam ediyor... Uzer, 16.30’da setin başında olacak.

        09.08.2016

        ■ Pop müziğin sevilen ismi Hande Yener, Turkcell Yıldızlı Geceler kapsamında saat 21.00 itibarıyla Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde olacak.

        ANTALYA

        ■ EXPO 2016 Antalya, saat 22.00’de dünyaca ünlü İngiliz müzisyen, besteci, şarkıcı, bas gitarist, müzik yapımcısı ve aktör olan Sting’i ağırlayacak. Sting, Englishman In New York, Shape of My Heart, Mad About You, Desert Rose gibi klasikleşmiş birçok parçasını seslendirecek.

        BODRUM

        ■ 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında Kristin Asbjørnsen & Olav Torget ‘Suda’ konseri saat 20.30 itibarıyla Gümüşlük Sahili’nde izlenebilecek.

        10.08.2016

        ■ Sevilen şarkılarıyla Sibel Can, 21.00 itibarıyla Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde izleyici karşısında olacak.

        ■ Müzik Boğaz’dan Gelir Teknesi’nin konuğu Jehan Barbur olacak. Saat 19.00’da hareket edecek teknedeki konser 21.00’de başlayacak.

        ■ Pink Floyd tribute grubu 7 Pink Floydlar ve 2 Prenses, saat 22.30 itibarıyla Dorock XL sahnesinde bir konser verecek.

        ■ Conrad İstanbul Bosphorus’un Boğaz manzaralı mekânı Summit Bar’da, caz esintili Wednesday Vibes akşamları devam ediyor. Saat 20.30 itibarıyla Sinan Altıparmak Trio sahnede olacak.

        11.08.2016

        ■ Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nin saat 21.00 itibarıyla konuğu Berkay olacak.

        İZMİR

        ■ Yaşar, sevilen şarkılarıyla saat 21.00 itibarıyla Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu sahnesinde dinleyenleriyle buluşacak.

        ■ Volume Alsancak sahnesi saat 22.30 itibarıyla Hüsnü Arkan konserine ev sahipliği yapacak.

        BODRUM

        ■ 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında gerçekleşecek GFA Flüt ‘Toprak Evde’ konseri saat 20.30’da başlayacak. 12.08.2016

        ■ Hey Douglas, saat 22.00 itibarıyla Dorock XL’ta bir konser verecek.

        ■ Bülent Ortaçgil, sevilen şarkılarıyla saat 22.30’da KadıköySahne’de olacak.

        ■ Müzik Boğaz’dan Gelir Teknesi’nin konuğu Ümit Besen olacak. Tekne saat 19.00’da hareket edecek, konser saat 21.00’de...

        ■ Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi, saat 21.00 itibarıyla Funda Arar konserine ev sahipliği yapacak.

        ANKARA

        ■ Passage Pub sahnesi saat 21.30’da Adamlar konserine ev sahipliği yapacak.

        SAHNE PERFORMANS

        ■ Başrolünü Haldun Dormen’in oynadığı Moliere’in ölümsüz eseri Kibarlık Budalası, 8. yılında seyircisiyle buluşmaya devam ediyor. Oyun, yarın akşam Altınoluk Amfitiyatro, 8 Ağustos Pazartesi Ayvalık Amfitiyatro, 9 Ağustos Salı Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu, 10 Ağustos Çarşamba Bornova Açıkhava Tiyatrosu, 11 Ağustos Perşembe Çeşme Açıkhava Tiyatrosu ve 12 Ağustos Cuma Kuşadası AVM Amfitiyatro sahnesinde izlenebilecek.

        ■ Sumru Yavrucuk’un ses getiren tek kişilik komedi oyunu; günlük hayatının sıkıcılığı içinde kaybolmuş ve birçok kadın gibi artık hayallerini bile unutmuş olan Shirley Valentine’nin öyküsü Shirley, 11 Ağustos Perşembe akşamı Akasya Kültür Sanat sahnesinde izleyiciyle buluşacak.

        ■ Bu hafta sonunu çocuklar tiyatroyla geçirecek. Bugün, Her şey Elimizde, yarın ise Uçmak İstiyorum adlı tiyatro oyunları Trump Çocuk Katı Sahnesi’nde sergilenecek. Her iki tiyatro oyunu da saat 13.00’te başlayacak.

        YEME-İÇME

        ■ Yeni lezzetler denemeye meraklı olanlar için keşfetmeye değer bir önerimiz var.. Uzak Doğu’dan Yakın Doğu’ya birbirinden çeşitli lezzetleri keşfe çağıran Go Meso, yaz aylarında misafirlerini terasında ağırlıyor. Japonya’nın Yakitori ızgarasından Mezopotamya’nın taş fırınına uzanan farklı pişirme teknikleriyle misafirlerine özel bir deneyim yaşatan mekân, ferah ortamıyla da yaz günlerine ayrı bir keyif katıyor. Geleneksel pişirme teknikleriyle sunulan yenilikçi tatlarla bir an önce tanışmalı.

        ■ Sıcak yaz akşamlarını hafifletecek serin ve lezzetli frozen seçenekleri ilginizi çekiyorsa kulak verin. Lucca, mixolojist ekibinin hazırladığı yaratıcı ve yepyeni Frozen Summer kokteylleriyle öne çıkıyor. Spicy Lemonade, İtalyanlar’ın ünlü kokteylli Frozen Negroni, Rummy Grey Fruit, Strawberry Bourbon ve fazlası sizi bekliyor.

        VİZYON

        Aman, ‘Neon Şeytan’a dikkat!

        Haftanın dikkat çeken filmlerinden Neon Şeytan, Los Angeles’ta modellerin dünyasını mercek altına alıyor. Genç model Jess, Los Angeles’ta hayatının en parlak günlerini yaşarken, tanıştığı bir grup manken arkadaşının hırsı ve güzellik saplantısı, onu geri dönüşü olmayan bir çıkmaza sürükler.

        İşte şimdi ‘Kurtarıcı’ya ihtiyaç var

        Steven C. Miller’in yönetip Kellan Lutz, Bruce Willis ve Gina Carano’nun rol aldığı Kurtarıcı, maceraseverlere göre... Harry Turner tıpkı babası Leonard gibi bir CIA ajanıdır. Ancak CIA’deki üstleri onun bir türlü sahada çalışmasına izin vermez. Bir gün CIA, Harry’nin babası Leonard’ın kaçırıldığına dair bir video alır ve kendi kurtarma operasyonunu kendisi yapmaya karar verir.

        Sakın uyuma ‘Kabustan Gelen’

        Oğullarını kaybettikten sonra ilişkileri de zora giren Jessie ve Mark Hobson, 8 yaşındaki Cody’i evlat edinir. Cody, tatlı ve zeki bir çocuktur ama garip bir hali vardır; uyumamak için elinden geleni ardına koymamaktadır.

        ‘Karanlık Sular’da tehlike...

        Sıkı bir gerilim filmi Karanlık Sular’da insan ve köpekbalığının mücadelesine tanık olacağız. Nancy Adams, gözlerden uzak bir kıyıda sörf yaparken kendini büyük bir beyaz köpekbalığının avlanma sahasında bulur... Hayatta kalmak için zeki ve pratik olması gerekecektir.

        ‘Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı’nı keşfediyoruz

        Biz evden çıkıp gittiğimizde evde kalan evcil hayvanlarımız acaba sadece mamalarını bitirip, bütün gün uyuklayıp belki birkaç böcekle oynayıp bizi mi bekliyor? Bu komedi filmi, evcil hayvanların sahipleri her gün okula ya da işe gittikten sonra sürdükleri sevimli hayatı konu alıyor.

        HABERDAR OL

        ■ Rock tatiline sayılı gün kaldı! Geçen sene 100 binden fazla müzikseveri buluşturarak, izleyici rekoru kırmayı başaran Zeytinli Rock Festivali, bu yıl 25-28 Ağustos tarihlerinde yine Dalyan Sahili’nde muhteşem bir kadro ile gerçekleşecek. ‘Deniz, kum, güneş ve %100 rock müzik’ sloganı ile yola çıkan festival, bu yıl da rock ve alternatif müzik dünyasının en iyi sanatçı ve gruplarını bir araya getirecek. Sanatçı listesi de epey uzun: Duman, Şebnem Ferah, Athena, Pentagram, Teoman, mor ve ötesi, maNga, Hayko Cepkin, Feridun Düzağaç, Model, Kurban, Cem Adrian, Ceylan Ertem, Umut Kuzey, Ceza, Zakkum, Baba Zula, Büyük Ev Ablukada: Fırtınayt, Metin Türkcan, The Ringo Jets, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Adamlar, Blacktooth, Marsis, Deniz Tekin, Piiz, Gece, Fethi Okutan, Serkan Ferat, Seher Ahmetzade...

        ■ 2004’ten beri düzenlenen Electronica Festival 2 yıl aradan sonra İstanbul’a geri dönüyor. Festival 13-14 Ağustos’ta Suma Beach’te gerçekleşecek. FG 93.7 DJ’leri ev sahipliğinde Dubfire, Scuba, Black Coffee, Bob Moses, ANNA, Efdemin, Vessels, Aril Brikha, Ripperton, Re.You, Elekfantz, Musumeci’nin yanı sıra Crew Love Showcase ile Soul Clap, Wolf + Lamb, PillowTalk ve Nick Monaco, Birol Giray ‘Beegee’, Alican, Sezer Uysal, Ferhat Albayrak, Ahmet Şendil, Jack In the Box, Yang’in de aralarında olduğu 40’dan fazla DJ performans sergileyecek.

        ■ GAP Türkiye ve Instyle Kids işbirliği ile tüm çocukları ünlü moda fotoğrafçısı Tamer Yılmaz’ın çekeceği fotoğraflarla GAP vitrinlerde yer almaya çağırıyor. Her yıl yoğun ilgi gören etkinlik, çocuklar ve aileler için yılın en heyecanlı ve en eğlenceli aktivitesi olmaya devam ediyor.

        BAŞKA NE VAR?

        ■ İstanbul Kite Festival, 10-14 Ağustos tarihlerinde İstanbul BURC Beach’te gerçekleşecek. Festival boyunca müzik, güneş, deniz, spor ve çeşitli aktivitelerle katılımcılar, görsel şölene, spora ve eğlenceye doyacak. Bir prestij ve unvan yarışı olan Maximum Kiteboard Turkish Open’da, kitefoil, slalom ve freestyle kategorilerinde, birbirinden iddialı 120 sporcu şampiyonluk için yarışacak. Gündüzden geceye, kumsal partileri, DJ performansları ve canlı müzikler olacak.

        ■ İstanbul Film Festivali, merakla beklenen filmlerin prömiyer gösterimlerini bu yıl Café Society ile başlatıyor. Woody Allen’ın yıldızlarla dolu son filmi Café Society’nin Türkiye prömiyeri, 9 Ağustos Salı akşamı 21.30’da özel gösterimi Rexx Sineması’nda yapılacak. Film, yıldızlar, milyonerler, playboylar, profesörler, fahişeler ve gangsterlerle dolu 1930’ların New York ve Hollywood’unun panoramik bir hikâyesini anlatıyor.

        ■ Şile Bezi El Sanatları Fuarı, 9 Ağustos Pazartesi günü kapılarını açıyor. 6 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak fuar, Ukrayna, Kırım, Kazakistan, Bulgaristan, Belarus gibi ülkelerin içerisinde yer aldığı 10 ülkeden sanatın çeşitli dallarını İstanbul’da buluşturarak kültürel diyaloglar kurulmasına öncülük edecek. İpek dokumadan lületaşına, deri işlemeden oymaya, hat ve ebru sanatından seramiğe el sanatlarıyla ünlü Anadolu’nun farklı illerinden, sanatın çeşitli dalıyla ilgilenen zanaatkarların ağırlanacağı fuar, 14 Ağustos’a kadar devam edecek.

        ■ Akmerkez Üçgen Teras, sinemaseverleri açık havada beğenilen filmlerle buluşturuyor. 7 Eylül’e kadar her çarşamba saat 21.00’de ücretsiz olarak devam edecek programın 10 Ağustos akşamı gerçekleşecek gösterimi Batman v Süperman: Adaletin Şafağın filmi olacak.

        ■ Gazi Koşusu başta olmak üzere prestijli at yarışlarının ev sahibi Türkiye Jokey Kulübü’nün en önemli etkinliklerinden Uluslararası Yarış Festivali, bu yıl İsviçreli saat markası Longines’in desteğiyle gerçekleştirilecek. Festivali 3-4 Eylül’de İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda izleyebilirsiniz. İngiliz atlarını yakından görmek için yerinize şimdiden karar verin.

        SERGİ

        Bu sene 12’ncisi gerçekleştirilecek Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali, Gaia Gallery İstanbul desteğiyle bir karma sergiye ev sahipliği yapacak. İlhamını Ege’nin günümüz insanına fısıldayan mitolojik hikâyelerinden alan Marsiyas’ın Çağrısı sergisi 20-28 Ağustos tarihleri arasında Gümüşlük Eklisia Kilisesi’nde görülebilecek. Serginin sanatçıları Hande Şekerciler, Gönül Nuhoğlu ve Arda Yalkın, asırlar boyunca duygularını müziğe dönüştüren insanoğluna farklı sanat disiplinleri ve teknikleriyle ulaşacaklar.

        ■ Palmarina Bodrum Mine Sanat Galerisi’nde açılan Denemeleri ve Tek’ler başlıklı sergi, soyut çalışmalarıyla tanınan çağdaş resim sanatının temsilcilerinden H. Avni Öztopçu’yu ağırlıyor. Sergi, huzurlu alanlar için insanın dar alana sıkışmadan kendi alanına dokunma ve ‘tek’ olma, bunu yaparken de diğer ‘tek’lerle mesafeli olma isteğini anlatıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ