Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Suç makinası yakalandı

        Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Kükürtlü Mahallesi üzerindeki bir eve hırsızlık için giden 3 kişi polise ihbar edildi. İhbar üzerine hareket geçen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro ekipleri, zanlıların kaçtıkları otomobilin modelini belirledi. Bunun üzerine şehir merkezinde 6 saat boyunca 15 ayrı işyerinin güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, aynı model ve renkteki aracı tamamında buldu, ancak plakasına ulaşamadı. Aynı gece polisin dur ihtarına uymayan aynı modelde aracı takibe alan polis, kaçan aracın plakasından yola çıkarak zanlılara ulaştı. Aracın hırsızlık suçundan sabıkalı bir kişi tarafından kiralandığını belirleyen ekipler, sürücü Ö.İ'ye ulaştı.

        Dur ihtarına duymadığı için emniyete çağrılan Ö.İ, hırsızlık soruşturmasından habersiz şekilde emniyete gelerek 'dur ihtarını duymadığını' söyledi. Güvenlik kameralarında aracının görüldüğünü öğrenen ve görüntüleri izleyen Ö.İ, hırsızlık olaylarını kabul ederken, ele verdiği arkadaşları F.K. (22) ve Ç.A. (23) da polis tarafından gözaltına alındı.

        Zanlıların ayrı işyeri ve 2 ayrı ikametten çaldıkları 3 ayrı LCD televizyon, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, sigara ve bozuk paralar da sahiplerine teslim edilmek üzere emanete alındı.

        Şehreküstü Mahallesi'nde bir kafedeki çelik kasayı parçalayarak açıp, 5 bin TL para ile işyerindeki 3 adet plazma TV, bir adet cep telefonu çaldıkları belirlenen zanlıların, Yeşil ve Yahşibey mahallelerindeki Tekel bayilerinden de çaldıkları çok sayıda sigarayı piyasa değerinin çok altında Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir başka bayiye sattıkları tespit edildi. Ayrıca şüphelilerden Ç.A.'nın Hamzabey Mahallesi'ndeki girdiği evden aldığı televizyonu araca yükleme anı, mahalledeki güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Zanlılar hırsızlık suçundan adliyeye sevk edilirken, Ç.A'nın 339 ayrı suçtan kaydı bulunması herkesi hayrete düşürdü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ