Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kurban Bayramı başlıyor

        Kurban, kelime olarak yakın olmak, yakınlaşmak demektir. Allah'a yaklaşmak ve o'nun rızasını kazanmak amacıyla belli zamanda belli nitelikteki hayvanı(kurban) kesmektir.

        Peki 2016 Kurban Bayramı'yla ilgili yanlış bilinenler neler?Kurban Bayramı tatili ne kadar sürecek?Bayram namazı saat kaçta? Kurban keserken nelere dikkat edilmeli?

        Kurban keserken hangi dua edilir? İşte Kurban Bayramı ile ilgili merak edilen soruların yanıtı...

        KURBAN NİÇİN KESİLİR?

        Kurban Allah rızası için kesilir. Müslümanlar arasında sevgi, dostluk, kardeşlik, yardımlaşma duygularını geliştirir. Zenginle fakir arasında bir gönül köprüsünün temellerini atar. Kurban kesen kişinin Allah’a bağlılığı artar. O’na yakın olmanın huzurunu yaşar.

        Kurban kesen kişi, Hz. İbrahim ve İsmail gibi Allah’ın emirlerine uymaya hazır olduğunu sembolik bir davranışla göstermiş olur.

        Ayrıca kurban, insanın sevdiği şeyi Allah için feda etmesi demektir. Kurban kesen kişi, Allah’ın rızasını kazanmak için sevdiği şeyleri başkalarıyla paylaşarak bu amacı gerçekleştirmiş olur.

        KURBAN BAYRAMI'NDA NELER YAPILMALI?

        Arefe Gecesi ve bayram gecelerini ibadet ve zikrullahla ihya etmek. Zira Rasûlullah(s.a.v) Efendimiz:“Herkim Ramazan ve Kurban Bayramı gecelerini ihya ederse, kalplerin öleceği gün onun kalbi ölmez.” buyurmuşlardır.(İbn-i Mâce, 563, 1782)

        * Bayram sabahı erken kalkmak.

        * Gusül abdesti almak.

        * Misvak kullanmak.

        * Güzel koku sürünmek.

        * En güzel elbiseleri giyinmek.

        * Güler yüzlü olmak ve tatlı söz söylemek

        * Kurban kesildikten sonra iki rekât şükür namazı kılmak. Bu namazın birinci rekâtında el-Kevser, ikinci rekâtında el-İhlâs sûreleri okunur.

        * Sadaka dağıtmak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ