Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Asansörde sapık dehşeti!

        FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

        TURAN ARSLANOĞLU / İSTANBUL (AJANS HABERTÜRK)

        Pendik Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Esra Celepkulu, okuldan çıktıktan sonra oturduğu Uydu Kent Yenişehir Mahallesi Temiz Işık Sitesi'ndeki apartmana geldi. Saat 14.00 sıralarında asansöre binen genç kız, arkasından gelen bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Çığlıklarını duyan komşusu tarafından sağlık ocağına götürülen Celepkulu, Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Aşırı kan kaybeden Celepkulu ameliyata alındı. 25 ünite kan verilen ve yaklaşık 3 saat süren ameliyattan sonra yoğun bakım ünitesine alınan Celepkulu, yaşam mücadelesini kaybetti.

        Kızlarının ölüm haberin alan baba Cemalettin ve anne Leyla Celepkulu, hastane bahçesinde sinir krizi geçirdi. Kızının ölüm acısıyla yere yığılan Cemalettin Celepkulu, sedyeye konularak hastaneye götürüldü. Esra'nın sınıf arkadaşları da uzun süre bir birlerine sarılarak gözyaşı döktü. Genç kızın cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken "Gelinciğim babanın elinden bişey gelmiyor. Seni nereye götürüyorlar?" diyerek uzun süre ağlayan babayı yakınları güçlükle sakinleştirdi.

        GÜVENLİK GÖREVLİSİ İZİNLİYKEN SALDIRDI

        Olayla ilgili soruşturma başlatan Pendik İlçe Jandarma ekipleri, daha önce S.K'yı gözaltına aldı. Daha önce Celepkulu ile aynı mahallede oturan S.K'nın arkadaşlık teklifini reddeden genç kızı yaklaşık iki yıldır tehdit ettiği; genç kızın telefonlarına gelen tehditleri ailesine göstererek yardım istediği öğrenildi. Genç kızın yakınları, Kadıköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde görevli baba Cemalettin Celepkulu'nun kızını kurtarmak için Kartal Soğanlık'taki evini kiraya vererek Pendik Kurtköy'de güvenlik görevlisi bulunan bir siteye taşındığını anlattılar. Cemalettin Celepkulu'nun kardeşi ve yakınlarıyla birlikte S.K'yı uyardığı, S.K'nın da "Esra artık benim kız kardeşim sayılır. Bundan sonra sizi rahatsız etmeyeceğime söz veriyorum" şeklinde söz verdiği öğrenildi.

        Buna rağmen tehditlerini sürdüren S.K'nın, facebook aracılığıyla genç kızın bir arkadaşını bulduğu ve onu takip ederek Celepkulu'nun yeni adresine ve okuluna ulaştığı sanılıyor. Genç kızın oturduğu sitenin güvenlik görevlisini de izleyen S.K'nın güvenlik görevlisinin izinli olduğu günü belirledikten sonra saldırıyı planladığı öne sürülüyor.

        SINIF ARKADAŞLARI ŞAŞKIN

        Pendik Lisesi'ne bir yıl önce kaydını yaptırdığı öğrenilen Esra Celepkulu'nun sınıf arkadaşları olay duyunca gözyaşlarını tutamadı. Birgün önce birlikte oldukları arkadaşlarının öldüğüne inanamadıklarını belirten arkadaşları "O sınıfta çok uyumlu bir kişiydi. Öldüğüne inanmıyoruz. Sanki şimdi kapıyı açıp gelecekmiş gibi geliyor. Sürekli sınıfta uyurdu. Hepimizle çok iyi anlaşırdı" diye konuştu.

        3 YIL GEÇTİ ZANLI YAKALANAMADI

        Galatasaray Üniversitesi 1. sınıf öğrencisi Yeşim Tuğrul, 27 Mart 2006'da sinema dönüşü, Kadıköy'de oturduğu apartmanın asansöründe, kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğramıştı. Kafası sert bir cisimle ezilen 21 yaşındaki Yeşim Tuğrul, 83 gün komada kalarak hayat mücadelesi vermişti. Saldırıdan sonra beyninin bir lobu alınan Tuğrul, konuşma ve hareket etme yeteneklerini yitirmişti. Tuğrul, ailesinin desteğiyle hayata tutunmaya çalışıyor. Saldırı olayının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen Tuğrul'a saldıran kişiye hala ulaşılamadı. İstanbul Emniyeti, olayın yaşandığı günlerde onlarca kişiyi sorgulayarak, saldırganın eşkalini belirlemeye çalıştı. Ancak, herhangi bir sonuca ulaşamadı.

        CENAZEDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU

        Esra Celepkulu son yolculuğunu uğurlandı. Cenazede ailesi ve arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Cenazeye Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve belediye çalışanları da katıldı.

        Genç kızın cenazesi Adli Tıp Kurumu Morgu'ndan alındıktan sonra Pendik Yenişehir Merkez Camii'ne getirildi. İkindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazına ailesi, arkadaşları ile Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve belediye çalışanları da katıldı. Namazın kılınmasının ardından Celepkulu için dua edildi.

        Genç kızın cenazesi gözyaşları içinde omuzlara alınarak cenaze aracına konuldu. Celepkulu toprağa verilmek üzere Kurtköy Mezarlığı'na götürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ