Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Profesörden 'ruhsal dengem bozuldu' davası

        NEŞET KARADAĞ/ ADANA (AHT)

        Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) eski rektörlerinden Prof. Dr. Yalçın Kekeç'in, üniversitede yapılan usulsüz ihale ve rektörlük seçimleri nedeniyle kişilik haklarına saldırıda bulundukları gerekçesiyle ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu ile birlikte 5 profesör ve üniversite sekreteri hakkında açtığı toplam 49 bin liralık tazminat davasına devam edildi. Prof.Dr. Kekeç, "Hazineyi ve kurumu milyonlarca dolar zarara uğrattıklarını ortaya çıkarttığım için bana cephe aldılar. Hakaretlerle ruhsal dengemi bozdular" dedi.

        ÇÜ'nün eski Rektörü Prof. Dr. Yalçın Kekeç'in, Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Prof.Dr. Hamdi Rifat Meamişoğlu, eski rektörlerden Prof. Dr. Can Özşahinoğlu, Prof.Dr. Çağatay Akçalı, Prof. Dr. Erdal Çetinalp ile üniversite Başhekimlik Sekreteri Nilgün Özdem hakkında Adana 2'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı tazminat davasının 3'üncü duruşması yapıldı. Duruşmaya, davacı Prof. Dr. Yalçın Kekeç ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada, davacı Prof.Dr. Kekeç'in tanıkları dinlendi.

        'REKTÖR YIPRATMA KAMPANYASI BAŞLATTI'

        ÇÜ Ziraat Fakültesi öğretim görevlisi Prof.Dr. Şinasi Akdemir, yoğun bakım ünitesindeki ihale nedeniyle açılan soruşturma üzerine kendisine ve davacı Prof. Dr. Kekeç'e küfürler ve hakaretlerde bulunulduğunu söyledi. Prof. Dr. Akdemir, "Davacı rektörlük görevinden ayrıldıktan sonra başta Rektör Alper Akınoğlu ve çevresinde bulunan kişiler yıpratma kampanyası başlattı.

        Davacının odasına kimin girip çıktığı bile izleniyordu" dedi. Yoğun Bakım Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak görev yapan Anış Arıboğan ise, davacı Prof. Dr. Yalçın Kekeç'in üniversitedeki usulsüzlüğü ortaya çıkarttığı ve soruşturma başlattığı için hakkında üniversitede olumsuz durumlar konuşulmaya başlandığını belirtti.

        'BENİ BİLE GÖREVİMDEN İSTİFAYA ZORLADI'

        Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Nebahat Sarı da, davacının Rektörlüğü döneminde rektör yardımcısı olduğunu belirterek, "Yoğun bakım bölümü ile ilgili yaklaşık 10 milyon dolarlık bir alım yapılmıştı. Yaklaşık 4.5 milyon dolarlık bir zarar söz konusuydu. Soruşturma başlatıldı.

        Davacının rektörlük görevi bittikten sonra gerek davacı hakkında gerekse o dönemde çevresinde bulunan kişiler hakkında bir yıpratma kampanyası başlatıldı. Bu kampanyanın başında da rektör Alper Akınoğlu ve onun çevresinde bulunan platform vardı. Alper Akınoğlu'nun elçisi olduğunu söyleyen kişilerce kurul üyeliği ve vakıf başkanlığı görevimden istifaya zorlandım" diye ifade verdi.

        'RUHSAL DENGEM BOZULDU'

        Davacı eski Rektör Prof. Dr. Yalçın Kekeç, daha önceki duruşmada mahkemeye verdiği şikayet dilekçesinde, dava açtığı Rektör Prof. Dr. Akınoğlu ile diğer profesörlerin kendisine yönelik hakaretlerin asıl nedeninin Balcalı Hastanesi Yoğun Bakım ihalesindeki usulsüzlük olduğunu iddia etti.

        Davalıların söz konusu ihalede hazine ve kurumu milyonlarca dolar zarara uğrattıklarını öne süren Prof. Dr. Kekeç, "Bu zararı gidermek için titiz bir çalışma yürüttüm. Yüklenici firmanın ihalesi fesh edildi ve 890 bin ABD doları tutarındaki kesin teminatı irat kaydedilmiştir. Bundan rahatsız olan Alper Akınoğlu ve diğerleri hakkımda gerçek dışı iddia ve isnatlarda bulunmuşlardır. Hukuka aykırı eylemlerinden dolayı acı ve üzüntü çektim. Toplum içindeki konumum incindi. Yaşama sevincimde mutluluk ve huzur duygumda eksilmeler meydana geldi. Ruhsal dengem bozuldu" dedi.

        SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİLER

        Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu ve diğer davalıların avukatı da mahkemeye verdiği cevabi yazıda, suçlamayı kabul etmeyip, müvekkillerinin davacı Prof. Dr. Yalçın Kekeç'i hiçbir makam ve zeminde suçlamadıklarını ve hakkında şikayette bulunmadıklarını belirtti. Duruşma, tarafların tanıklarının dinlenmesi için 7 Aralık'a ertelendi.

        Prof.Dr. Kekeç, Prof.Dr. Akınoğlu ve Prof.Dr. Memişoğlu'ndan 10'ar bin, Prof.Dr. Özşahinoğlu, Prof.Dr. Akçalı ve Prof.Dr. Çetinalp'ten 8'er bin, sekreter Özdem'den ise 5 bin lira olmak üzere toplam 49 bin lira tazminat istiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ