Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 50 kuruşluk 'kiraz' tezgahlarda 2 lira!

        Napolyon kirazıyla dünyaca ünlü Afyonkarahisar'ın Sultandağı bölgesindeki kiraz üreticileri, ürünlerinin para etmemesini yol kapatarak ve kirazlarını yollara dökerek protesto etti.

        Sultandağı ilçesine bağlı Dereçine Belediyesi Meyve Hali önünde toplanan bir grup kiraz üreticisi, önce kirazlarını yollara döktü, ardından da pankartlar açarak Afyonkarahisar-Konya kara yolunu trafiğe kapattı.

        Jandarma ekibi, trafiğin engellenmemesi için üreticilere müdahale ederken, jandarma ile üreticiler arasında kısa süreli arbede yaşandı.Kiraz üreticileri, üzerindeki meyveleriyle yeni kesilmiş bir kiraz ağacını da getirerek üreticilerin meyve ağaçlarını kesmek zorunda kaldıklarını ifade ettiler.

        Maliyetlerinin oldukça yüksek olmasına rağmen kirazın para etmediğini savunan üreticiler, kiraz üreticilerine devlet desteği verilmesini istedi. Çocuklarıyla sabahın erken saatlerinde kiraz bahçesine gittiklerini anlatan üreticiler, bir kilogram Napolyon kirazının 50 kuruş gibi komik bir paraya satıldığını savundu.Üreticilerin yol kapatma eylemi olaysız sona erdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ