Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ünlü oyunculara uyuşturucu baskını

        NİHAT ULUDAĞ-AHT

        İSTANBUL'un lüks semtlerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda aralarında Adanalı dizisinde "Matador İsmail" rolüyle tanınan dizi oyuncusu Ayhan Eroğlu'nun da aralarında bulunduğu 5'i kadın 10 kişi gözaltına alındı. 35 kilogram esrar ve 5 kilogram kokainin ele geçirildiği operasyon kapsamında Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde "Zaza" karakterini canlandıran Oyuncu Ali Sürmeli'nin de 'uyuşturucu kullandığı' gerekçesiyle bilgisine başvurulacağı iddia edildi.

        Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Diyarbakır'dan getirilen esrar maddesinin ünlüler dünyasına satıldığı bilgisine ulaştı. 5 ay süren projeli çalışmada uyuşturucu tacirlerinin ünlü isimler ile irtibat halinde olduğu anlaşıldı. Bunun üzerin 6 Temmuz günü Beşiktaş, Şişli ve Sarıyer'de daha önceden tespit edilen adreslere eş zamanlı baskın düzenlendi. Baskında aralarında ATV'de yayınlanan Adanalı isimli polisiye dizide "Matador İsmail" karakterini canlandıran Ayhan Eroğlu'nun da aralarında bulunduğu 5'i kadın 10 şüpheli gözaltına alındı. Bu adreslerde yapılan aramalarda ise 35 kilogram esrar ve 5 kilogram kokain ele geçirildi.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamada çetenin Diyarbakır'dan getirdiği esrarı lüks semtlerde müşterilerine ulaştırdığı belirlendi. Çete üyelerinin trafik uygulamalarında yakalanmamak için çete üyesi kadınlarla seyahat ederek, aile görüntüsü verdiği belirtildi. İstanbul'a getirilen uyuşturucunun tanıdık menajerler aracılığıyla içici konumdaki dizi oyuncularına ve mankenlere ulaştırıldığı bildirildi.

        'MATADOR İSMAİL' HEM İÇMEK HEM TEMİN ETMEKLE SUÇLANIYOR

        İstanbul'daki evinden gözaltına alınan oyuncu Ayhan Eroğlu'nun hem uyuşturucu kullanmak hem de uyuşturucu satışına aracılık etmek ile suçlandığı öğrenildi.

        ZAZA'NIN BİLGİSİNE BAŞVURULACAK

        Operasyon kapsamında Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde uyuşturucu satıcısı ve mafya babası "Zaza" karakterini canlandıran oyuncu Ali Sürmeli'nin de bilgisine başvurulacağı bildirildi. Sürmeli'nin söz konusu çeteden esrar satın aldığı iddia edildi. Sürmeli'nin evinde de arama yapıldığı ancak uyuşturucu maddeye rastlanmadığı ifade edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ