Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Nasıl kıydınız?

        Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kayseri'nin Talas ilçesinde, yaklaşık 1,5 yıl önce Ramazan Bayramı'nda, 01 Kasım 2001 doğumlu Türkan Ay, 11 Ocak 2002 doğumlu Ahmet Tuna Tekin ve 22 Eylül 2003 doğumlu Dilruba Tekin kardeşlerin, evlerinden şeker toplamak için ayrıldığı ve kendilerinden bir daha haber alınamadığı belirtildi.

        Çocukların bulunabilmesi ve olayın aydınlatılması amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı bünyesinde Kayseri'de bu olayla ilgili görev yapmak üzere çeşitli tarihlerde ve en son 12 Kasım 2010 tarihinde, bir daire başkan yardımcısı başkanlığında sekiz personel ile özel ekip oluşturulduğu ve dört aylık çalışma sonucunda olayın aydınlatıldığı vurgulandı.

        Olayla ilgili yapılan çalışmalar neticesinde U.V.G isimli şahsın yakalandığı ve sorgusunda çocukları öldürerek Yozgat ili Çayıralan ilçesinde gömdüğünü söylediği bildirildi.

        Şüpheli şahsın avukat nezaretinde alınan ifadesinde; ''Olay tarihinde evde yalnız bulunduğu esnada çocukların şeker toplamak maksadıyla evine geldiklerini, çocukları içeri alarak farklı odalarda ağızlarını bağladığını, Türkan Ay isimli çocuğa tecavüz ettikten sonra bıçakla öldürdüğünü, diğer iki çocuğu da boğarak öldürdüğünü ve kiraladığı oto ile cesetleri götürdüğü Yozgat ili Çayıralan ilçesinde gömdüğünü'' söylediği belirtildi.

        Yozgat ili Çayıralan ilçesi Cumhuriyet Savcısı nezaretinde yapılan yer gösterme ve kazı çalışmasında kayıp çocuklar Ay ve Tekin kardeşlere ait olduğu düşünülen kemik ve elbise parçalarının bulunduğu ve soruşturmanın Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinin katılımı ile Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğü ifade edildi.

        Ahmet Tuna Tekin, kardeşi Dilruba Tekin ve aynı mahalleden arkadaşları Türkan Ay'ın kaybolmasına ilişkin soruşturmayı yürüten ekibin gözaltına aldığı kişinin verdiği bilgiler doğrultusunda, çocuklarının cesetlerinin bulunduğu belirtilen Yozgat'ın Çayıralan ilçesine bağlı Yahyasaray köyü yakınında yapılan kazı çalışmaları tamamlandı.

        Yahyasaray Barajı kıyısındaki alanda yapılan kazı çalışmalarında, çocuklara ait olduğu düşünülen kemik ve elbise parçaları bulundu.

        Olay yeri inceleme ekipleri tarafından alınan kemik ve elbise parçaları, Çayıralan Devlet Hastanesine götürüldü.

        Kemik ve elbise parçalarının, kimlik tespiti için Ankara veya Kayseri Adli Tıp Kurumuna gönderileceği bildirildi.

        CESETLERİN KİMLİĞİ

        Kayseri'nin Talas ilçesinde, 9 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin, 6 yaşındaki kardeşi Dilruba Tekin ile aynı mahalleden arkadaşları 11 yaşındaki Türkan Ay, 21 Eylül 2009'da Ramazan Bayramı'nın 2. günü şeker toplamak için evlerinden ayrılmış, ancak geri dönmemişti.

        Polis ekiplerince Talas ilçesinde ve Kayseri kent merkeziyle çevre ilçelerde, jandarma ekiplerince de açık arazilerde yapılan arama çalışmalarından sonuç alınamamıştı.

        Çocukların kaybolmasıyla ilgili yürütülen çalışma kapsamında gözaltına alınan bir kişinin ifadeleri doğrultusunda Yozgat'ın Çayıralan ilçesi yakınlarında kazı yapılmıştı.

        İÇİŞLERİ BAKANI GÜNEŞ KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

        İçişleri Bakanı Osman Güneş, Kayseri'nin Talas ilçesinde, yaklaşık 1,5 yıl önce kaybolan ve cesetlerinin bulunduğu belirtilen çocuklarla ilgili olarak, ''Ama şu an itibariyle sayın savcının nezaretinde yürütülen bir takım çalışmalar var. İnşallah çok kısa süre içerisinde bu konularda daha net daha sonuca ulaşılır bir biçimde açıklama yapılacaktır'' dedi.

        Güneş, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen, ''Gençlik ve Yerel Yönetimler'' temalı AK Parti 2. Yerel Yönetimler Sempozyumu'ndan ayrılırken gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

        Güneş, Kayseri'nin Talas ilçesinde, yaklaşık 1,5 yıl önce Ramazan Bayramı'nda şeker toplarken kaybolan ve cesetlerinin bulunduğu belirtilen çocuklarla ilgili bir soru üzerine, ''Adli mercilerimiz ile takip edilen, üzerinde durulan, güvenlik güçlerimizin de hiç ara vermeden devamlı takibinde olan en ufak delillerin değerlendirilerek peşinde olduğu ve hepimizi üzen bir konu. Ama şu an itibariyle sayın savcının nezaretinde yürütülen bir takım çalışmalar var. İnşallah çok kısa süre içerisinde bu konularda daha net daha sonuca ulaşılır bir biçimde açıklama yapılacaktır'' diye konuştu.

        Güneş, ''Çocukların kaçırılmasıyla ilgili itiraf konusu nedir?'' sorusunu yanıtlarken, şu anda adli sürecin devam ettiğini hatırlatarak, ''Dolayısıyla müsaade ederseniz sayın Cumhuriyet savcılarının yetki alanında yürüttüğü soruşturma ile ilgili olarak işi sıkıntıya sokacak bir açıklama yapmayı benden beklemeyin. İnşallah hepimizi memnun edecek hayırlı bir sonuç çıkar'' dedi.

        ''Ahmet Şık'ın basılmamış kitabı ile ilgili yapılan aramalar konusunda bir eleştiri furyası var. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?'' sorusunu da Güneş, ''Bu konuda kararı veren belli. Yine adli mercilerimizin, Cumhuriyet Başsavcısının verdiği bir talimat var. Adli mercilerce yürütülen işlemler konusunda benim İçişleri Bakanı olarak bir şey söyleme durumum yok'' yanıtını verdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ