Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Benzin istasyonuna silahlı saldırı: 1 ölü, 2 yaralı

        İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde daha önce iki kez silahlı saldırı düzenlenen benzin istasyonuna, BMW marka otomobille 3'ncü kez yapılan saldırıda emekli polis memuru Sefa Erol hayatını kaybetti. Saldırıda işyeri sahibinin oğlu Osman Türkkan Mutlu ve koruması emekli polis memuru Haluk Şaşmaz ise yaralandı. Daha önce de iki kez silahla taranan benzinliğin sahiplerinin, Kuşadası'ndaki otel ve benzinlik alışverişinden kaynaklanan bir anlaşmazlık yaşadıkları ileri sürüldü.

        Neşet DİŞKAYA / İZMİR (AHT)

        İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde saat 16.00 sıralarında Anadolu Caddesi 32 numaradaki petrol istasyonunda meydana geldi. İşyeri sahibinin oğlu 41 yaşındaki Osman Türkkan Mutlu ve emekli polis memuru olan korumaları 48 yaşındaki Sefa Erol ve Haluk Şaşmaz ile bürodan dışarıya çıktığı sırada, otomobille hızla yaklaşan iki kişi, silahlarını peşpeşe ateşledi.

        KORUMA HAYATINI KAYBETTİ

        Silahlı çatışma sonrasında, emekli polis Sefa Erol, bel çantasındaki tabancasını çıkartamadan aldığı kurşun yaralarıyla olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırganlara silahla karşılık vermeye çalışan diğer koruma olan emekli polis memuru Haluk Şaşmaz ile Osman Türkkan Mutlu ise, vücutlarının çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlarla yaralandı. Saldırganlar daha sonra 35 BYA 53 plakalı BMW marka otomobile binerek kaçtı.

        TEDAVİ ALTINA ALINDILAR

        Saldırının ardından işyeri çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından yaralılardan Osman Türkkan Mutlu, Ege Üniversitesi Hastanesi'ne, 54 yaşında Haluk Şaşmaz'a, Central Hospital'a kaldırdı. Mutlu'nun ameliyata alındığı sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

        DAHA ÖNCE DE İKİ KEZ SALDIRI OLMUŞTU

        Üçüncü saldırının cinayetle sonuçlandığı benzin istasyonunun daha önce de iki kez silahlı baskına uğradığı ortaya çıktı. Saldırılardan birisinde ise, bir çalışanın yaralandığı öğrenildi. İşyeri sahiplerinin Kuşadası'ndaki benzin istasyonu ve otel alışverişi sırasında Diyarbakırlı bir grupla anlaşmazlık yaşadıkları olayların da bu anlaşmazlığın çözülememisinden kaynaklandığı ileri sürüldü.

        GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARINA EL KONULDU

        Olay sonrası geniş çapta araştırma başlatan polis saldırganların kaçttığı BMW marka otomobilde bulunan 35 BYA 53 palakının sahte olduğunu tespit etti. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, yaklaşık 10 güvenlik kamerasının görüntülerine el koydu. Polis ekipleri, ayrıca çevredeki işyerlerine ait kameraların görüntülerini de aldı. Olay sonrasında büyük şok yaşayan giysileri kan içerisinde kalan istasyon çalışanları da ifadeleri alınmak üzere Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü. Hayatını kaybeden Sefa Erol'un cesedi, olay yerindeki incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ