Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Polis kazı yapıp Sinem'i aradı!

        Uğur USLUBAŞ / BURSA (AHT)

        Bursa'da 2010 yılının Temmuz ayından beri kayıp olan üniversite öğrencisi Sinem Yurdanur'un sevgilisi olduğu öne sürülen ve Sinem'in akıbetiyle ilgili üç kez gözaltına alınıp salıverildikten sonra önceki gün sabaha karşı bu kez çete operasyonunda gözaltına alınmak istenirken intihar eden Emrah Kaya'nın yaşadığı evde kazı yapıldı. Polisin kayıp Sinem'i bulmak için ceset arama köpekleriyle yaptığı kazıda herhangi bir bulguya rastlamadığı belirtildi.

        Bursa'da Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan Sinem Yurdanur'dan, 2010 yılının Temmuz ayında İstanbul'da yaşayan ailesine, "Ben İnegöl'e geldim" dedikten sonra bir daha haber alınamadı. Cüzdanı ve kimlik kartları ışıkları açık olan evinde bulunan Sinem'in akıbeti hakkında, onlarca kişi gözaltına alınmasına rağmen herhangi bir bilgiye ulaşılamadı. Sinem Yurdanur'un son olarak Kültürpark'ta birlikte yürürken görüldüğü, sevgilisi olduğu öne sürülen Emrah Kaya (27) da olaydan sonra 3 kez gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Emrah Kaya, katıldığı birçok televizyon programında suçsuz olduğunu, Sinem'in kaybolmasıyla herhangi bir ilgisi olmadığını söyledi.

        İNTİHAR EDEN SEVGİLİNİN SİLAHINDA 6 KURŞUN VARDI

        30'dan fazla suç kaydı bulunan Emrah Kaya dün sabah Emrah Güneş'le birlikte çete liderliğini yaptığı suç örgütüyle "Adam öldürmek, adam yaralamak ve işyeri kurşunlamak" suçlarına karıştığı iddiasıyla gözaltına alınmak istendi. Aralarında özel harekât timi ve organize şube polisinin de yer aldığı 200 polis, şüphelinin bir arkadaşıyla birlikte kaldığı eve operasyon düzenledi. Kaya, yakalanacağını anlayınca, içinde 6 kurşun bulunan tabancayla göğsüne tek el ateş ederek intihar etti. Hastaneye kaldırılan Emrah Kaya hayatını kaybetti. Polis, suç örgütünün diğer lideri olduğu ileri sürülen Emrah Güneş'in de aralarında bulunduğu 20 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ruhsatsız 4 tüfek ve 2 tabanca ele geçirildi.

        GÖRÜŞMEDİĞİ BABASI DA EMNİYETTE İFADE VERDİ

        Olayın ardından Emrah Kaya'nın uzun süredir görüşmediği babası da ifade vermek için İnegöl Emniyet Müdürlüğü'ne getirilirken, Emrah Kaya'nın İnegöl'de oturduğu Alanyurt Mahalles'ndeki evde kazı yapıldı. Evin çevresinde köpeklerin de yer tespiti için kullanıldığı kazıda Sinem Yurdanur'a ait herhangi bir bulguya rastlanmadı. Öte yandan Emrah Kaya'nın intihar ettiği İnegöl'deki operasyonda gözaltına alınan 20 kişiden 5'inin serbest bırakıldığı, 15 kişinin sorgulamasının sürdüğü bildirildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği'nde 35 ayrı suçtan sorgulanan 15 kişinin cuma günü İnegöl Adliyesi'ne sevk edileceği öğrenildi. Polis, soruşturmada kayıp Sinem Yurdanur'un bulunması için de büyük çaba gösteriyor.

        "BEN GELDİM" DEDİKTEN SONRA BİR DAHA KİMSE GÖRMEDİ

        Sinem Yurdanur, İstanbul Çatalca'da yaşayan Tahsin ve Şerife Yurdanur çiftinin iki kızından büyüğüydü. Ailesi çiftçilik yapan Sinem Uludağ Üniversitesi'nde okuyordu. Kız arkadaşı ile Bursa İnegöl'de öğrenci evlerinde yaşıyordu. Sinem Yurdanur, 2010 yılının Temmuz ayında kaldığı dersten sınava girmek için İstanbul'dan geldiği İnegöl'de otobüsten inerken ailesine, "Ben geldim" dedikten sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Ailesiyle telefonla konuştuktan sonra Sinem Yurdanur, esrarengiz şekilde ortadan kayboldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ