Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Başbakanım ne olur yardım edin"

        Başbakan Erdoğan, Mayıs ayında bir dizi ziyaret ve toplu açılışlara katılmak üzere geldiği Adana'da, Valilik ziyareti sonrası korumaları vasıtasıyla kendisine ulaşan ve derdini anlatan 5 çocuk babası ayakkabı boyacısı Şeracettin Zengin'e yardım sözü vermiş, bunun üzerine Zengin ailesinin kör olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan kızları 14 yaşındaki Serap, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

        Başbakan'ın talimatıyla 47 gün hastanede özel odada kalan ve kafatası filmi ve röntgenleri çekilen Serap'ın, kafatası kemiğinin yeteri kadar büyümemesinden dolayı görme ve duyma kaybı yaşadığı belirlendi. Ancak Serap, sağlığına kavuşamadan hastaneden taburcu olmak zorunda kaldı.

        Ayakkabı boyacılığı yaparak 5 çocuğunun nafakasını kazanan ve 3 çocuğunu da okutmaya çalışan Şeracettin Zengin, kızı Serap'ın, kafatasının doğuştan yeteri kadar büyümemesinden dolayı görme ve duyma kaybı ile burnunda sorunlar yaşadığını, bu hastalık nedeniyle bir gözünün tamamen göremediğini, diğer gözünün ise yüzde 70 oranında görmediğini anlattı. Kızının tedavisine Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde başlandığını, ancak 47 gün sonra doktorların kendisini çağırarak, ameliyat olması durumunda kör olma riskinin çok fazla olduğunu belirttiklerini ifade eden Zengin, ailesiyle görüşüp kendilerine dönülmesinin istendiğini kaydetti. Zengin, "Ben ailemle görüşüp kızımın bütün risklere rağmen ameliyat olmasını istedim. Kızım ameliyat olmasa da zaten kör olacak. Ama ameliyat olsa belki bir ümit kurtulacak. Ancak doktorlar, kızımın ameliyat olmasını istememe rağmen daha önce Ankara Nunume Hastanesi'ndeki raporlarını istediler. Onları da getirdim. İnceleme yaparak kör olma riskinin çok yüksek olduğunu söyleyerek, Serap'ın daha büyük ve teknolojisi daha yüksek bir hastanede ameliyat olmasının riski azaltacağını söylediler. Beni Ankara GATA veya Çapa Tıp Fakültesi gibi hastanelere yönlendirdiler" dedi.

        Şeracettin Zengin, kendisinin Ankara'ya raporları almaya cep telefonunu satarak gittiğini, Yeşil Kartı olduğunu, ancak kızını Ankara'ya ameliyata götürecek, orada yatıp kalkacak parasının olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

        "Kızım göz göre göre 5-6 yıl içinde kör olacak. Param olmadığı için kızım kör olacak. O daha çok küçük. Başkanımız bize yeteri kadar yardımcı oldu. Ama kızımın Ankara'da da tedavi görmesinde yardımcı olsun. Yoksa kızım kör olacak. O okumak istiyor. Kızım kör olmasın."

        Kızının kendisiyle aynı kaderi paylaşmaması gerektiğini, kendisinin 5 yaşındayken çiçek çıkardığı sırada sağ güzünü kaybettiğini vurgulayan Zengin, "Ben çiçek çıkardığım sırada çiçek sağ gözüme sıçramış. Maddi imkanımız iyi olmadığı için tedavi yaptıramamışız. Daha sonra da ben kendi imkanlarımla tedavi ettirmeye çalıştım. Ancak göz damarlarım kuruduğu için tedavi olamadım. Yani zamanında müdahale edilmediği için sağ gözümü kaybettim. Şimdi kızım da aynı hataya düşmesin. Parasızlık nedeniyle zaman geçtiği için kör olmasın. 5-6 yıl sonra kızım tamamen kör olacak. Başbakan'a sesleniyorum, ne olur kızım kör olmasın."

        Başarılı bir öğrenci olan ve yıl sonunda takdirname alan Serap Zengin ise, bir gözünün görmediğini, diğerinin ise çok az gördüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:

        "47 gün hastanede gözümün ve kafamın filmini çektiler. Çok kötü günler geçirdim. Okulumu ve arkadaşlarımı çok özledim. Okulun açılmasına çok az bir süre kaldı. Ancak benim hastalığıma bir çare bulunamadı. Çok üzülüyorum. Babam elinden gelini yapıyor, ama maddi gücü ancak bu kadar yetiyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ