Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Yeni Malatyaspor Trabzonspor liderliği ertelemeyle aldı! Yeni Malatyaspor: 1 - Trabzonspor: 3 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri

        Yeni Malatyaspor ile Trabzonspor, Süper Lig'de 19. haftanın erteleme maçında bu akşam karşı karşıya geldi, kazanan ise Trabzonspor oldu! Mücadelenin 10. dakikada Filip Novak ile 1-0 öne geçen Trabzonspor, 27. dakikada kazanılan ve 30. dakikada tekrarlanan frikikte Sosa'nın harika golüyle farkı 2'ye çıkardı. Yeni Malatyaspor, 44. dakikada Umut Bulut'un golüyle umutlanırken Anthony Nwakaeme, 55. dakikada farkı yeniden 2'ye çıkardı. Mücadelede başka gol olmayınca Trabzonspor sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılarak puanını 52'ye yükseltti. Bordo-mavililer bu sonucun ardından aynı puandaki Medipol Başakşehir'in bir basamak üzerine çıkarak liderliği geri aldı. Teknik direktörlüğe Hikmet Karaman'ı getiren Yeni Malatyaspor ise 25 puanda kaldı.

        MAÇIN DAKİKALARI

        10. dakikadaSosa'nın sağ kanattan yaptığı ortasına arka direkte kafayı vuran Novak'ın şutu ağlarla buluştu. Böylece Novak bu sezon Süper Lig'deki 3. golünü attı.

        15. dakikadaTrabzonspor'da Ekuban ceza sahasına girmek üzereyken rakibiyle girdiği ikili mücadelenin ardından yerde kaldı, maçın hakemi oyunu devam ettirdi.

        FRİKİK TEKRARLANDI, SOSA BU KEZ AFFETMEDİ

        27. dakikadaSosa'nın kullandığı serbest vuruş savunmadan geri döndü ama maçın hakemi Gökhan Töre'nin barajı bozduğu için frikiği tekrarlama kararı aldı. Yeni Malatyaspor'da Gökhan Töre barajı erken terk ettiği için sarı kart gördü.

        30. dakikadaTekrarlanan serbest vuruşu Sosa bu defa tam köşeden ağlarla buluşturmayı başardı. Arjantinli böylece bu sezon Süper Lig'deki gol sayısını 6'ya yükseltti.

        REKLAM

        31. dakikadaYeni Malatyaspor'da Gökhan Töre'nin sol kanattan kullandığı serbest vuruşu uzak direkte Trabzonspor savunması uzaklaştırdı.

        39. dakikadaTrabzonspor'da sakatlanan Alexander Sörloth'un yerine Badou Ndiaye oyuna girdi.

        39. dakikadaYeni Malatyaspor'da Fofana sol kanattan içeri girdi, kale önüne çevirdiği topa Umut Bulut topuğuyla vurdu ama top auta çıktı.

        42. dakikadaAbdülkadir Ömür sağ kanattan son çizgiye indi, içeri çevirdiği top savunmadan sekip Novak'ın önünde kaldı, Novak'ın vuruşu ise savunmadan döndü.

        44. dakikadaFofana'nın sol kanattan getirdiği top uzak köşede Umut Bulut'un önünde kaldı, Umut'un vuruşu savunmaya da çarpıp ağlarla buluştu.

        İlk yarı Trabzonspor'un 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

        53. dakikadaNwakaeme'nin pasıyla ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Abdülkadir Ömür'ün vuruşu savunmadan geri döndü.

        55. dakikadaceza yayı üzerinde topla buluşan Nwakeme'nin uzak köşeye doğru yaptığı vuruş bir kez daha ağları havalandırdı.

        58. dakikadaSosa'nın kullandığı köşe vuruşunu savunmada Acquah uzaklaştırdı. Ardından sağ kanatta bir kez daha topu önünde bulan Sosa'nın ikinci ortasına Nwakaeme kafayı vurdu, şutu üstten auta çıktı.

        67. dakikadaNwakaeme'nin pasıyla ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan Abdülkadir Ömür'ün vuruşunu son anda araya giren Robin Yalçın kornere gönderdi.

        79.dakikadaTrabzonspor'da Abdulkadir Parmak ceza yayı üstünde topla buluştu ve içeri driplingle yöneldi ama topu oyun alanında tutamadı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ