Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ evinin önünde saldırıya uğradı

        Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ'a kimliği meçhul 7 kişi tarafından beyzbol sopalarıyla evinin önünde saldırıya uğradı. Saldırganların kullandığı araç plakası çalıntı çıktı. Kafasına ve boynuna sopalarla darbe yiyen Demirağyaralandı.

        HABERTÜRK YAZARI SEVİLAY YILMAN: Yavuz Selim Demirağ’a yapılan bu alçak saldırının onun nezdinde düşünce özgürlüğüne, Türkiye’deki demokrasiye, gazeteciliğe ve dolayısıyla şahsıma yapılmış kabul ediyor ve lanetliyorum! Ve hangi düşüncede, nerede olduğu hiç önemli değil... Tüm meslektaşlarımı da amasız, fakatsız aynı lanetlemeyi yapmaya davet ediyorum!

        GATA'DA YOĞUN BAKIMA ALINDI

        Konuya ilişkin Twitter hesabından açıklamada bulunan Demirağ'ın arkadaşı Murat Ağırel, Türkiyem DV'de birlikte program yaptıklarını, program çıkışında Yeniçağ yazarını evine bıraktıklarını söyledi. Ağırel, Demirağ'la vedalaşıp ayrıldıktan 2-3 saat sonra saldırıyı haber aldığını ve şu anda GATA'da yoğun bakımda olduğunu ifade etti.

        GÖZALTINA ALINAN 6 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

        Demirağ'a yapılan saldırıyla ilgili gözaltına alınan 6 kişinin serbest bırakıldığı öğrenildi.

        KILIÇDAROĞLU'NDAN ZİYARET

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demirağ'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Hastane çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, "Türkiye nereye gidiyor?" sorusunu sormaktan kendisini alamadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

        "Bereket versin hayati tehlikesi yok. Doktorlar hemen müdahale ediyorlar. Gerçekten son derece üzgünüm. Aklın alamayacağı bir şey. Nasıl bir Türkiye'de yaşıyoruz? Bir gazeteci bir programa katıldı diye, düşüncelerini aktardı diye veya birilerini eleştirdi diye öldürülmek amacıyla sopalarla dövülür mü, nerede yaşıyoruz? Şu ana kadar failler konusunda herhangi bir şey kamuoyuna yansımış değil ama bu faillerin en kısa sürede bulunması, yargıya teslim edilmesi lazım. Yargı da kan kaybediyor. Dolayısıyla yargının oturup buna bir bakması lazım. Polisin failleri süratle yakalayıp yargıya teslim etmesi lazım. Türkiye nereye gidiyor? Yani bu gazeteci öldürülmeli mi? Bu olağan, sıradan bir olay mı? Türkiye'yi sanki bu tür olaylar, bu tür baskılar, bu tür şiddet uygulamaları, sopayla insanların dövülmesi, hatta birisinin talimatı da 'Öldürün.' Ne demek öldürün? Bir gazeteci, bir insan öldürülür mü?"

        Hangi görüşten olursa olsun, hangi gazetede yazarsa yazsın bütün gazetecilerden bu olaya sahip çıkmalarını isteyen Kemal Kılıçdaroğlu, bu olayın sıradan bir olay olmadığını belirtti. Kemal Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

        "Bakın bu olay Türkiye'nin itibarını uluslararası alanda da zedeliyor. 'İktidarı beğenmeyen gazeteciler öldürülecek', 'İktidarı beğenmeyen gazeteciler dövülecek, sokağa çıkamayacak, gazeteleri satılamayacak' diye bir atmosferi dünyaya bir anlamda yaymak istiyorlar. Biz bundan rahatsızız. İktidar sahiplerinin de bundan rahatsız olması lazım. Onların da gelip gazeteciyi ziyaret etmeleri konuşmaları lazım, neden bu darp yapıldı diye. Daha öncede aynı gazeteye saldırdılar, ne oldu failler bulundu mu? Failler bulunmadı. Bir genel başkanın evinin önüne gidip gösteri yaptılar, tehdit ettiler. Failler ne oldu? Beraat etti. Bakın yanlış uygulamalar, yanlış kararlar Türkiye'yi bu noktaya getiriyor. Bu nokta bizim sıradan vatandaşlarımızın kabul edeceği bir olay, uygulama değildir. Olayların üzerine kararlılıkla gidilmeli, failler bulunmalı, yargının önüne çıkarılmalı en ağır cezalar verilmelidir. Ben Sayın Demirağ'a geçmiş olsun dileklerimi tekrar bir kez daha kamuoyu önünde iletmek isterim."

        Ziyarette CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ile İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu da bulundu.

        ÇELİK: TEKER TEKER ORTAYA ÇIKARACAĞIZ

        Saldırıya ilişkin açıklama yapan Yeniçağ Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Çelik "Öncelikle Yavuz Selim Demirağ’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sağlık durumunu yakından takip ediyoruz, inşallah eskisinden daha güçlü bir şekilde tekrar aramıza dönecek ve yazılarına kaldığı yerden devam edecek. Bu saldırıyı kabul edebilmemiz, sineye çekebilmemiz mümkün değildir. Demirağ’a yapılan saldırı Yeniçağ’a yapılmıştır. Bu olayı gerçekleştirenleri ve onlara talimat verenleriteker teker ortaya çıkaracağız. Bu alçak saldırıyı yapanlar, organize edenler bu işin hesabını verecekler. Yapılan bu alçaklığın en yakın takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

        AKŞENER: ALÇAK SALDIRIYI KINIYORUM

        İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de saldırıya tepki gösterdi. Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Yeniçağ Gazetesi yazarı değerli kardeşim Yavuz Selim Demirağ’a yapılan alçak saldırıyı kınıyorum. Kendisine acil şifalar diliyorum. Bu yapılan alçak saldırı basın özgürlüğüne ve fikir hürriyetimize yapılmıştır. Bunlar bizi yıldıramaz, yıldıramayacak!" ifadelerini kullandı.

        AKŞENER'DEN GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

        İYİ Parti lideri Meral Akşener, Demirağ'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

        Demirağ'a geçmiş olsun dileklerini ileten Akşener'e İYİ Parti Sözcüsü Cihan Paçacı da eşlik etti.

        TGC: SORUMLULARIN CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ

        Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu da, Yavuz Selim Demirağ'a yapılan saldırıyı kınadı. Kuruldan yapılan açıklamada, Yavuz Selim Demirağ'a Ankara'da kimliği belirsiz bir grubun beyzbol sopalarıyla saldırdığı, Demirağ'ın tedavisinin GATA'da yoğun bakım servisinde sürdüğü belirtildi. Saldırıyı azmettirenler ve yapanların kınandığı açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

        "Gazetelere ve gazetecilere yapılan tüm saldırılarda uygulanan cezasızlık tavrının bu olayda da uygulanmamasını bekliyoruz. Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Gazetelerin ve gazetecilerin sürekli hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barış da sağlanamaz. Basına yönelik saldırılar direkt halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik saldırılardır. Demokrasi farklı görüşlere tahammül etme rejimidir. Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünü benimsemekte zorlanan siyasilerin gazeteleri ve gazetecileri sürekli hedef göstermeleri bu tip saldırılarda önemli rol oynamaktadır. Yeniçağ yazarına yapılan saldırı basın özgürlüğü konusundaki endişeleri giderek büyütmektedir. TGC Yönetim Kurulu olarak meslektaşımız Yavuz Selim Demirağ'ın en kısa sürede sağlığına kavuşmasını diliyor, ailesine ve Yeniçağ gazetesi çalışanlarına 'geçmiş olsun' diyoruz. Sorumluların en kısa sürede bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz."

        Yavuz Selim Demirağ'a yapılan saldırıya sosyal medyadan da tepki yağdı. İşte o paylaşımlar:

        ***

        Habertürk olarak Yeniçağ Gazetesi yazarı Sayın Yavuz Selim Demirağ’a yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine ve Yeniçağ ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve yetkililerden faillerin bulunup yargıya sevk edilmelerini talep ediyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ