Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Paris'teki saldırıyı kim düzenledi?

Giriş: 14.11.2015 - 02:29 | Güncelleme:

Dünya en az 140 kişiyi öldüren terörün arkasındaki kanlı örgütün kim olduğunu tartışıyor!

Paris'te ardı ardına patlayan bombalar ve ateşlenen Kalaşkinoflar, dünyayı sarstı. Stade de France'da Fransa ve Almanya arasında oynanan futbol maçından sadece birkaç kilometre ötedeki Paris'in sokaklarına gözünü çevirenler, büyük bir dehşet ve alçak kanlı bir terörle göz göze geldi.
6 ayrı patlama ve ardarda ateşlenen silahlarla terör, ilk belirlemelere göre Paris'te 25 kişinin canını almıştı.
Her geçen dakikada rakam daha da arttı, önce 30, sonra 40, ardından 60 kişinin teröristler tarafından cansız bedeninin Paris sokaklarında yattığı bilgileri geldi.
Ve saldırının ilk şoku atlatılamamışken bu defa Bataclan Konser Salonu'nda teröristlerin 100'den fazla kişiyi rehin aldığı ve polisin yerini devrettiği Fransız askerlerinin salonu abluka altına aldığı ajanslardan geçti.

Dünya liderlerinden birbiri ardına gelen dayanışma mesajları, başsağlığı dilekleri sırasında bir yandan salona operasyon yapılıp yapılmayacağı tartışılırken diğer yandan başka bir korkunç haberle dünya bir kez daha sarsıldı.

İddialara göre teröristler, konser salonunda rehin tuttukları 100'den fazla rehineyi tek tek infaz etmeye başlamıştı.



Bu haberin hemen ardından özel kuvvetler konser salonuna operasyon gerçekleştirdi ve en az iki teröristin ölü ele geçirildiği bilgisi konser salonunun dışına ulaştı. Fakat korkunç haber de bunun hemen arkasından geldi. Konser salonunda en az 100 rehinenin öldüğü belirtiliyordu.

Operasyonun sona ermesinin ardından bütün dünya aynı sorunun cevabını merak ediyor: Bu vahşetin arkasında kim var?
Aslında sorunun cevabı çok netti: Terör! Dili, dini ve ırkı olmayan terör. Dil, din ve ırk gözetmeden katleden terör.

Henüz saldırıyı üstelenen hiçbir örgüt olmadı. Daily Mail gazetesi, IŞİD'in propaganda amacıyla büyük bir prodüksiyon ile dünyaya yaydığı infaz videolarının baş aktörü Cihatçı John ile aynı gün yapılan bu saldırıya dikkat çekerken, IŞİD'in bu saldırıyı üstlendiğine dair bir bilgi henüz gelmiş değil. Öte yandan, saldırganların "Suriye için" diye bağırdıkları ve tekbir getirdikleri Fransız basını tarafından dikkat çekilen bir nokta. Bununla birlikte saldırıdan önce Paris'te tutuklanan bir kişinin IŞİD ile bağlantılı olduğu da iddia ediliyor.



Öte yandan, IŞİD'e yakın sosyal medya hesaplarından Paris'teki saldırıyı kutlayan hashtag'lerle mesajlar atılması, sosyal medyada saldırının arkasında IŞİD olduğu yönünde bir kanı yaymış durumda.

Rus Lifenews internet sitesinin iddiasına göre ise IŞİD saldırıyı üstlenmiş durumda. Benzer bir iddia Avustralya'dan news.com tarafından da yayınlandı. Express gazetesi, Rus RT internet sitesi de saldırıyı IŞİD'in üstlendiğini okurlarına duyurdu.





 

Değerli Haberturk.com okurları.

Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

SEN NE DÜŞÜNÜYORSUN?
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
12 6 +6
Şiddetle kınıyorum lanet olsun teröre