Dicle'de Bilim Fuarı ilgi gördü
Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde yetenekli öğrencilerin projelerini sergilediği TÜBİTAK 4006–B Bilim Fuarı ilgi gördü.
Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde yetenekli öğrencilerin projelerini sergilediği TÜBİTAK 4006–B Bilim Fuarı ilgi gördü.
Şehit Bilal Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu'nda 1415 Mayıs tarihlerinde ziyaretçileri ağırlayan fuarda 5 tasarım, 5 inceleme olmak üzere toplam 10 proje sergilendi. Fuarda 5 danışman öğretmen ve 12 öğrenci görev aldı. Fuarda, ‘Hayatımızda Algoritma', atıklardan geri dönüşüm ve eğlenerek yabancı dil öğrenme konularında projeler yer aldı. Programa katılan Kaymakam Mustafa Atış, fuardaki stantları gezerek, incelediği projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldı.
Şehit Bilal Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Burhan Akalp, "Okul yönetimi olarak temel gayemiz, araştıran, sorgulayan ve çevresindeki sorunlara bilimsel yöntemlerle çözüm üretebilen bir nesil yetiştirmektir. TÜBİTAK'ın sunduğu bu imkânlar, öğrencilerimizin özgüvenlerini artırmakta ve onları yarının bilim insanları olma yolunda cesaretlendirmektedir. Bu anlamlı organizasyonun mutfağında yer alan, aylar süren hazırlık sürecinde öğrencilerimize rehberlik eden kıymetli öğretmenlerimize, azimle çalışan tüm öğrencilerimize ve desteklerini esirgemeyen velilerimize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Etkinliğe Dicle Kaymakamı Mustafa Atış, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Selçuk, Dicle İlçe Müftü Vekili Abdurrahman Alas, Şehit Bilal Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Burhan Akalp, proje yürütücüsü Hilal Yüksel, birçok kurum amiri, danışman öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.