Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜZCE (AA) - Düzce Devlet Hastanesinde ilk kez rahmin kapalı ameliyatla alınması ameliyatı yapıldığı bildirildi.

        Düzce Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde ilk kez yapılan operasyonda Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ozan Doğan tarafından bir hastanın rahminin kapalı ameliyatla alındığı kaydedildi.

        Operasyonun başarılı geçtiği belirtilen açıklamada, kapalı rahim alma ameliyatlarında göbek deliğindeki küçük kesiden girilip laparoskop adı verilen optik aletle karın içi organlar görülerek, ince cerrahi aletlerin yardımıyla yumurtalıklar ve rahmin çıkartıldığı anlatılarak, açık rahim ameliyatlarında görülen operasyon yerinde ağrı, büyük yara izi ve uzun iyileşme süreçlerinin kapalı rahim ameliyatlarında ortadan kaldırıldığı aktarıldı.

        Kapalı rahim ameliyatı olan hastanın ertesi gün taburcu edildiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Bu yöntemle gerçekleştirilen operasyonlarda hastaların iş başı yapma süreleri iki hafta içerisinde gerçekleşebiliyor. Birçok hastada operasyon bir saat kadar sürüyor ve kan kaybı çok az seviyede oluyor. Ameliyat sonrası ağrı çok az hissedildiği için geleneksel cerrahide kullanılan ağrı kesicilere gerek kalmıyor. Tüm bu nedenlerden dolayı Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde ilk kez gerçekleşen bu operasyonun hastalar tarafından daha fazla talep görmesi bekleniyor. Bugüne kadar rahmin kapalı ameliyatla alınması ameliyatı talebi olan hastalar, başka sağlık tesislerine sevk edilirken artık bu tür vakaların operasyonları, Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde gerçekleşebilecektir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler