Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışma kapsamında, Samsun’un Vezirköprü ilçesindeki Kunduz Geyik Üretim İstasyonu’ndan Ordu’nun Mesudiye ilçesine kızıl geyik yerleştirme faaliyetleri sürüyor.
        Doğal yaşamın zenginleştirilmesini amaçlayan proje kapsamında bölgeye bırakılan geyik sayısı artarken, süreç yakından takip ediliyor.
        2025 yılı içerisinde ilk etapta 4 kızıl geyik doğaya salınırken, son çalışmada 6’sı erkek, 10’u dişi olmak üzere toplam 16 kızıl geyik daha Mesudiye kırsalında belirlenen alanlara bırakıldı. Geyiklerin doğaya uyum süreçlerinin izlenmesi amacıyla GPS vericili tasmalar kullanılıyor.
        Yetkililer, bırakılan geyiklerin popülasyon gelişimi ve habitat uyumunun düzenli olarak izlendiğini belirterek, biyolojik çeşitliliğin korunması ve artırılmasına yönelik çalışmaların süreceğini bildirdi.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler