Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Samsun’da 16 yaşındaki kızın intihar ettiği yönünde değerlendirilen olayda, yıllar sonra hazırlanan iddianameyle 'cinayet' şüphesi ortaya çıktı ve 2 sanık hakkında dava açıldı.
        Samsun’un İlkadım ilçesi Kadamut Mahallesi’nde 23 Eylül 2022 tarihinde, 16 yaşındaki Ü.İ. adlı kız çocuğunun tabancayla intihar ettiği ileri sürülerek dosya kapatılma aşamasına gelmişti. Ancak yürütülen detaylı soruşturma ve yeniden yapılan incelemelerde kız çocuğunun tabancayla kafasının iki farklı yerinden vurulduğu tespit edildi.
        Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısının olaydan yaklaşık 4 yıl sonra hazırladığı iddianamede, ölen kızın dayısı A.A. (43) hakkında "kasten öldürme" suçundan, kızın dedesi H.A. (74) hakkında ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan dava açıldı.
        Hazırlanan iddianamenin kabul edilmesiyle birlikte sanıklar hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın ilk duruşması bugün görüldü. Tutuksuz yargılanan A.A. ile babası H.A., haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek olayın intihar olduğunu söyledi. Tanıkların ifadeleri alınmak üzere duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler