YÖK'ten engelli öğrencilere "YGS" müjdesi
YGS'den 100 puan ve üzeri alan ancak bu sene özel yetenek sınavıyla herhangi bir programa yerleşemeyen engelli öğrenciler, 2018'de YGS sınavına girmeden yetenek sınavına başvurabilecek.
ABONE OLYükseköğretim Kurulunca (YÖK) engelli öğrencilerin özel yetenek sınavıyla öğrenci alan programlara başvuru için gerekli olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puanının, sınavın yapıldığı yıl dahil 2 yıl süreyle geçerli olmasına karar verildi.
YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, 2013'te bazı engelli öğrenci grupları için (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli ile "yaygın gelişimsel bozukluklar" (otizm spektrum bozuklukları, Asperger sendromu, RETT sendromu, dezintegratif bozukluklar, sınıflanamayan grupta yer alan yaygın gelişimsel bozukluklar) özel yetenek sınavıyla üniversitelere başvurabilmelerinde gerekli YGS puanının 100'e düşürüldüğü anımsatıldı.
Özel yetenek sınavına başvurabilecek engelli öğrenci gruplarına 30 Mart 2017'de zihinsel engelli öğrencilerin de eklendiği belirtilen açıklamada, ayrıca 2017'den itibaren engelli adayların, kendi aralarında yapılacak ayrı bir yetenek sınav sonucuna göre değerlendirilmesine başlandığı aktarıldı.
YÖK'ün açıklamasında, Yükseköğretim Genel Kurulunda engelli öğrencilerin YGS puanının geçerlilik süresine ilişkin alınan karar şöyle aktarıldı: