Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Yulaf Ezmesinin Sağlığa Faydaları: Yulaf Ezmesi Kilo Aldırır Mı, Faydaları ve Zararları Neler?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Yulaf ezmesi lezzet olarak nötr olduğundan hem tatlı hem de tuzlu tariflerde kullanılmaktadır. Çok çeşitli şekillerde tüketilebilmesi yulaf ezmesinin daha fazla tercih edilmesini sağlamaktadır. Hatta yulaf ezmesini daha da ezerek un haline getirip tatlı tariflerinde, keklerinden kullanan kişiler vardır. Yulaf ezmesi her yaşta tüketilebilen bir besin olduğundan çocuklar hatta bebekler için bile çok faydalıdır. Yulaf ezmesinin kilo kontrolüne ve tok kalmaya destek vermesinin yanından içinde bulunan mineral ve vitaminler sayesinde pek çok rahatsızlığa da deva olduğu bilinmektedir. Yulaf ezmesinde bulunan yüksek tahıl proteini kanser başta olmak üzere pek çok hastalığın çaresi olmaktadır. Bu içeriğimizde yulaf ezmesinin duyulmadık faydalarını sizler için derledik.

        REKLAM

        Yulaf Ezmesi Faydaları

        Yulaf ezmesi faydaları saymakla bitmez. Yulaf ezmesi faydaları arasında öne çıkanları sizler için sıraladık;

        • Düzenli yulaf ezmesi tüketen kişilerin bağışıklık sistemi sorunları giderilerek, vücutları hastalıklara karşı koruma kalkanı geliştirir.
        • Yulaf ezmesi sindirim sistemi dostu olduğundan sağlıklı bir şekilde işlevini yerine getirmesini sağlar.
        • Yulaf ezmesi kabız olan kişiler için başlıca besindir ve bu sorunu hızlıca çözer.
        • Yulaf ezmesi tüketen kişiler kendilerini enerjik hisseder.
        • Düzenli yulaf ezmesi tüketen kişilerin kolesterol ve kan şekeri dengelenmektedir.
        • Stres sebebiyle uykusuzluk yaşayanlar yulaf ezmesi tükettiklerinden hem stresten hem de uykusuzluk sorunlarından kurtulurlar.

        Yulaf Ezmesi Zararları

        Yulaf ezmesi vücuda sağladığı pek çok yararın dışında bazı zararları da olabilmektedir. Yulaf ezmesi zararları kişiden kişiye değişiklik gösterir. Genel olarak yulaf ezmesi zararı olan bir besin değildir. Ancak mide ve sindirim sorunu olan kişilerde bağırsak sorunlarına ve gaz problemlerine yol açabilir. Yulaf ezmesinin aşırı tüketiminden kaçınılmalı ve yulaf ezmesi aralıklı olarak tüketilmelidir.

        REKLAM

        Yulaf Ezmesi Kilo Aldırır Mı?

        Kilo almak istemeyen ve kilosunu kontrol etmek isteyenler yulaf ezmesi kilo aldırır mı diye düşünüp tedirgin olmaktadır. Ancak yulaf ezmesi kalorisi yüksek bir besin değildir ve aşırı tüketilmediği sürece kilo aldırmaz tersine kilo kontrolüne destek verir.

        Yulaf Ezmesi Cinselliğe İyi Gelir Mi?

        Yulaf ezmesi cinselliğe iyi gelir mi diye merak edenlere pek çok kişiye enerji verdiğinden ve mutlu hissettirdiğinden cinselliğe de olumlu bir faydası olduğunu söyleyebiliriz.

        Yulaf Ezmesi Emziren Anneler İçin Yararlı Mı?

        Yulaf ezmesi emziren anneler için yararlı mı diye düşünenler olabilir. Genel olarak uzmanlar yulaf ezmesinin anne sütünü arttırdığını belirtmektedir. Çünkü yulaf ezmesi protein bakımından zengindir.

        Yulaf Ezmesi Fitness İçin Faydalı Mı?

        Yulaf ezmesinin pek çok faydası bulunmaktadır. Özellikle yulaf ezmesi fitness için faydalı bir besindir. Çünkü yulaf lif zenginidir ve bu lifler sayesinde sindirim, kan şekeri düzenlenir ve kişi enerjik hisseder.

        Yulaf Ezmesi Faydaları İbrahim Saraçoğlu

        Yulaf ezmesi faydaları Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından da özellikle ele alınmıştır. Saraçoğlu yulaf ezmesi faydalarını şu şekilde sıralamıştır; vücudu rahatlatır, sinir sistemine, strese ve uyku sorunlarına iyi gelir. Zihin ve beden yorgunluğuna iyi gelir. Tiroid bezi sorunu olanların problemlerini giderir. Guatra karşı doğal ilaçtır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ