Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Son dakika... Yunanistan'ı şimdi de sel vurdu!

        Yunanistan'ın başkenti Atina'da üç gün önce meydana gelen orman yangınlarından sonra, başkentin kuzeyindeki Maroussi banliyösünde sel meydana geldi.Yunanİtfaiye Teşkilatı, ekiplerin aldıkları yardım çağrıları üzerine bölgede su basmış ev ve iş yerlerine yardıma gittiğini bildirdi.

        Yetkililer, sürücülerin bölgeden uzak durmasını ve Atina'nın kuzeyine giden ana otoyoldan bir yan yolun kapatılmasını istedi.

        Geçtiğimiz gün meydana gelen korkunç yangında en az 83 kişi hayatını kaybetmiş, 180'den fazla kişi yaralanmış ve kayıplar bulunmaktaydı.

        Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, 2 gün önce yaptığı açıklamada sabotaj ihtimali üzerinde durmuş ve 'asimetrik tehlike' ifadesini kullanmıştı. Yunan basınında yer alan haberlerde ise82 kişinin hayatını kaybettiği faciaya "yıllarca süren ihmallerin, dikkatsizliklerin ve siyasi alışverişlerin" yol açtığı vurgulanmıştı.

        REKLAM

        Yangının başladığı Pentelis bölgesinin belediye başkanı Dimitris Stergiou, Thema 104.6 radyosuna yaptığı açıklamada yangının eski model elektrik kablolarında yaşanan arıza nedeniyle başladığını söyledi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ