Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Zehir tacirleri bu kez drone kullandı!

        Dünyanın en büyük uyuşturucu baronu Kolombiyalı Pablo Escobar'ın yıllar önce kullanılan inanılmaz yöntemleri, halen bazı baronlar tarafından uygulanıyor.

        Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu'nun özel haberine göre, Kırklareli'nde geçen ay düzenlenen bir operasyonda Escobar'ın inanılmaz yöntemi ortaya çıkmıştı. Uyuşturucu baronları Bulgaristan'dan Türkiye'ye uyuşturucu sokmak için Escobar'ın kullandığı planör uçak yöntemini kullanmışlardı.

        DRONE BİLE KULLANILMIŞ

        Bu yöntem yani küçük uçakla sevkiyat Türkiye'de ilk olarak geçen yıl Kırklareli'nde kullanılmıştı. Uyuşturucu satıcıları Bulgaristan'dan havalanan planör uçakla Kırklareli sınırına 103 kilo uyuşturucu maddeyi havadan atmıştı. Kırklareli İl Alay Komutanlığı ekipleri istihbarat çalışmaları sonucu bu çeteyi çökertti. Deşifre olan bu yöntemin ardından uyuşturucu satıcıları drone ile uyuşturucu sevkiyatını denemeye kalktığı ortaya çıktı.

        İL SINIRINDA YERE ÇAKILDI

        İddialara göre, uyuşturucu satıcıları Bulgaristan'dan Türkiye'ye uyuşturucu sokmak için geçen yıl ilk kez drone da kullandığı belirlendi. Uyuşturucu tacirleri 20 kiloya yakın uyuşturucu bağladıkları drone'u Bulgaristan sınırından havalandırarak Türkiye sınırına sokmak istedi. Havalanan drone, uyuşturucu satıcıların belirlediği noktaya düşmedi. Edirne il sınırında yere düşen drone'u gören bir vatandaş olayı hemen kolluk kuvvetlerine bildirdi.

        ÇALIŞMA YAPILDI

        Uyuşturucu satıcılarına amansız mücadele eden kolluk kuvvetleri hemen çalışma başlattı. Geçen yıl içinde gerçekleşen bu çalışmalarda kolluk kuvvetleri uyuşturucu ile bağlantılı olduğu düşünülen 4 kişiye operasyon düzenledi. Olayla ilgili 4 kişi tutuklandı. Olayla ilgili detaylı çalışmaların yapıldığı belirtiliyor.

         Escobar'ın yöntemini kullandılar! Uçakla sevkiyat!
        Escobar'ın yöntemini kullandılar! Uçakla sevkiyat! Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ