Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Zelenskiy: Odessa'yı bombalamaya hazırlanıyorlar!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları 11. gününde de devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy yeni açıklamalarda bulundu.

        Zelenskiy yaptığı açıklamada ABD Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesi yaptığını belirterek, "ABD Başkanı Joe Biden ile görüştüm. Bana Rusya’ya karşı yeni yaptırımlar hazırladıklarını söyledi. Terör devletinin para kazanabileceği tek bir liman olmamalı" dedi.

        Ukrayna hava sahasının kapatılması talebini yineleyen Zelenskiy, "Aslında sorunun çözümü basit. İraden varken Ukrayna’nın hava sahası güvenli hale getirilmek için kapatılmalı" şeklinde konuştu.

         İrpin'de siviller tahliye edilirken patlama!
        İrpin'de siviller tahliye edilirken patlama! Haberi Görüntüle
        REKLAM
         Rus işgalinin 11. günü
        Rus işgalinin 11. günü Haberi Görüntüle

        "ODESSA'YI BOMBALAMAYA HAZIRLANIYORLAR"

        Zelenskiy, esir alınan Rus askerlerinin ifadelerinin alındığını belirterek, "Askerlerimiz tarafından esir alınan Rus askerleri konuşturuluyor. Bunların arasında şehirlerimizi bombalayan uçakların pilotları da var. Onların anlattıklarını duyuyoruz. Bu planlar dün yapılmadı. Bu doğaçlama bir plan değil. Bu işgale zalimce, alaycı bir şekilde hazırlandılar" dedi.

        Rusların, Ukrayna’daki diğer kentleri de bombalamaya hazırlandığını duyuran Zelenskiy, "Odessa'yı bombalamaya hazırlanıyorlar. Odessa'yı ve tüm kentlerimizi savunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

        Zelenskiy açıklamasının devamında saldırılardan dolayı zarar gören kentlerin altyapılarının iyileştirilmesi, yıkılan evler ve zarar gören tüm mülkler için fon hazırladıklarını sözlerine ekledi.

        "VINNITSYA'YA 8 FÜZE SALDIRISI YAPILDI"

        Zelenskiy, "Vinnitsya kentine 8 füze saldırısı yapıldı, buradaki havalimanı tamamıyla tahrip edildi." dedi.

        MOSKOVA'DAN SALDIRI AÇIKLAMASI

        Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı da, Vinnıtsya şehrinde Ukrayna askeri havaalanının uzun menzilli hassas silahlarla devre dışı bırakıldığını bildirdi.

        Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, yaptığı açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna’daki savunma tesislerini yüksek hassas silahlarla vuracağını belirtti.

        Söz konusu tesislerde Ukrayna'nın daha sonra çatışma bölgelerine konuşlandırılmak üzere Rus saldırıları sonucunda hasar gören askeri teçhizatı tamir etmeye çalıştığını ifade eden Konaşenkov, personele hayatlarını korumak için vurulacak tesisleri terk etmeleri çağrısı yaptı.

        "UKRAYNA HAVA UNSURLARININ NEREDEYSE TAMAMI YOK EDİLDİ"

        Vinnıtsya şehrindeki Ukrayna askeri havaalanının uzun menzilli hassas silahlarla devre dışı bırakıldığı bilgisini paylaşan Konaşenkov, Rus uçaklarının Ukrayna hava kuvvetlerine ait 3 Su-27 savaş uçağını da vurduğunu aktardı.

        Konaşenkov, “Ukrayna’nın savaşan hava unsurlarının neredeyse tamamı yok edildi.” ifadelerini kullandı.

        UKRAYNA UÇAKLARINA HAVAALANI AÇAN KOMŞU ÜLKELERE UYARI

        Ukrayna askeri uçaklarının sınır ülkelerdeki havaalanlarını kullanmasının bu ülkelerin silahlı çatışmaya dahli olarak kabul edileceğini bildiren Konaşenkov, “Daha önce Romanya ve diğer sınır ülkelerine uçan Ukrayna savaş uçaklarını kesin olarak biliyoruz.” dedi.

        ASKERİ BİYOLOJİK PROGRAMIN İZLERİ

        Ukrayna’da ABD Savunma Bakanlığı tarafından finanse edilen bir askeri biyolojik programın izlerinin Kiev tarafından acil olarak temizlenmesiyle ilgili bazı gerçeklerin ortaya çıkarıldığını dile getiren Konaşenkov, Ukrayna'daki biyolojik laboratuvarların çalışanlarından, özellikle veba, şarbon, tularemi, kolera ve diğer ölümcül patojenlerin 24 Şubat'ta acil imhasına ilişkin belgeler aldıklarını ifade etti.

        Konaşenkov, “Alınan belgeler, Rusya topraklarının hemen yakınında bulunan Ukrayna biyolojik laboratuvarlarında biyolojik silah bileşenlerinin geliştirilmesinin gerçekleştirildiğini doğrulamaktadır.” şeklinde konuştu.

         Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin görüştü
        Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin görüştü Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ