Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Zerdeçalın Dişlere Faydası: Zerdeçal Diş Beyazlatır Mı, Nasıl Uygulanır ve Faydaları Neler?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Herkesin hayalindeki inci gibi dişlere sahip olmak için formüller ararız. İnternet kullanımı arttığından beri bilgiye ulaşmak kolaylaşmıştır. Sağlıklı yaşam için de birçok püf noktaya ulaşmamız kolaylaşmıştır. Bakım için doğal yöntemler bulmaya çalışırız. Bunlardan biri de Zerdeçalın Dişlere İnanılmaz Faydasıdır. Peki, Zerdeçal Diş Beyazlatır Mı, Nasıl Uygulanır ve Faydaları Neler? Bu yazımızda cevaplayacağız.

        Zerdeçalın Dişlere Faydası

        Birçok yemek ve soslarda kullanılan zerdeçal baharatının saymakla bitmeyen faydası vardır. Zerdeçalın Dişlere Faydasını duyunca oldukça şaşıracaksınız. Çünkü zerdeçal diş minesine zarar vermeden, doğal bir diş beyazlatma macunu olabilecek bir maddedir. Hintlilerin uzun yıllardır kullandığı bu yöntemle dişlerinize zarar vermeden bakım yapabilirsiniz. Ayrıca iltihap önleyici ve özelliği ile dişleriniz ve diş etinizdeki mikrop ve bakterilerle savaşır. Eğer diş ağrısı çekiyorsanız ağrı olan bölgeye bir çay kaşığı toz zerdeçalı sürüp beklerseniz ağrı kesici özelliği sayesinde ağrının etkisini hafifletecektir. Dişlerinizin inci gibi beyaz ve sağlıklı kalmasını sağlayacak önemli bir bitkidir.

        REKLAM

        Zerdeçal Dişe Zarar Verir Mi?

        Zerdeçalın iltihap önleyici özelliği vardır. Dişlere zarar verme ihtimali yoktur. Dikkat edilmesi gereken şey vücudumuzun alerjik reaksiyon vermeyeceğini bilerek kullanmaktır. Her şeyde olduğu gibi aşırı tüketilmesi tavsiye edilmemektedir.

        Zerdeçal Diş Ağrısına İyi Gelir Mi?

        Sağlıklı bir dişin bakımı için gönül rahatlığı ile kullanabileceğimiz Zerdeçal Diş Ağrısına İyi Gelir Mi sorusunu aklımıza getirir. İltihap önleyici ve antibiyotik özelliği olan zerdeçal diş ağrılarını hafifletebilir. Fakat hiçbir zaman ilaç yerini tutamayacaktır. Öncelikle ağrının kaynağını araştırıp alternatif olarak bir çözüm olarak düşünülmelidir.

        Zerdeçal Diş Ağrısına Nasıl Kullanılır?

        Öncelikle şikayetinizin durumuna ve dişteki probleme göre mutlaka doktora danışmanızı tavsiye ederiz. Fakat alternatif bir yöntem arıyorsanız toz halindeki zerdeçalı ağrı olan bölgeye direkt olarak sürüp on beş dakika bekletmelisiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra ılık su ile çalkalayarak ağrınıza çözüm bulmuş olabilirsiniz.

        REKLAM

        Zerdeçal Diş Beyazlatır Mı?

        Son dönemlerde internetin kullanımının yaygınlaşması ile bilgi kolay ulaşılabilir olmuştur. Her yaş gurubunun rahatlıkla ulaşabileceği sağlıkla ilgili içeriği olan birçok video ve yazı vardır. Bu sayede bizlerde oluşan merak sağlıklı ve evde yapabileceğimiz ürünler olmuştur. Yine son dönemlerde sıkça duyduğumuz diş macunlarının dişlere verdiği zararlardır. Peki, Zerdeçal Diş Beyazlatır Mı doğal bir temizleme maddesi olabilir mi? Sorusunu doğurur. Zerdeçalın birçok faydasından biri de diş beyazlatma işlemi yapabileceğimiz bir baharattır. Ve evlerimizde 5 dakikada hazırlayabileceğimiz diş macununun ana maddesidir.

        Zerdeçal Dişe Nasıl Uygulanır?

        Evde kendiniz için doğal bir macun yapmak isterseniz 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 yemek kaşığı kabartma tozu ve macun kıvamına getirebileceğimiz kadar hindistan cevizi yağına ihtiyaç duyarız. Bunları macun kıvamı alana kadar karıştırıp dişlerinize fırça yardımı ile sürüp fırçalama işlemi olarak kullanabilirsiniz. Eğer diş ağrısından şikayetçiyseniz ağrı olan bölgeye direkt olarak süreceğiniz zerdeçalı on beş dakika bekleterek ılık su ile temizlerseniz diş ağrısına şifa olacaktır. İçinde kukumin bulunan zerdeçal dişlerdeki mikrop ve bakterilerle savaşarak diş eti sağlığınıza da iyi gelecektir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ