Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Ejder Meyvesi Nedir, Ne İşe Yarar? Ejder Meyvesinin Faydaları ile Zararları Neler?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İlk kez gördüğümüz zaman aklımıza Ejder Meyvesi Nedir? Ne İşe Yarar? soruları gelir. Dış kabuğu yenilmese bile çiçekli kısmından çay yapabilir. Tadı kivi ve armutun karışımına benzetilmektedir. Kalorisi düşük ve vitamin değerleri yüksektir. Meyve suyu yapımında ve şarap yapımında da tatlandırıcı olarak kullanılabilir. Peki, Ejder Meyvesinin Faydaları ve Zararları! nelerdir araştırdık. İşte, Ejder Meyvesi Nedir? Ne İşe Yarar?- Ejder Meyvesinin Faydaları ve Zararları!

        Ejder Meyvesi Faydaları

        • İçinde C ve B vitamini bulunduran ejder meyvesi bağışıklığımızı güçlendirir.
        • Lifli yapısı sayesinde diyet yapanlar içinde tüketilmesi tavsiye edilen bir besindir.
        • Antioksidan özelliği sayesinde vücudunuzdan toksin atmanıza yardımcı olacaktır.
        • Fazla kilo sahibi olanlarda karaciğer yağlanması problemi olabilir. Karaciğer yağlanma problemi olanların tedavi olurken iyileşmesine yardımcı olacak bir besindir.
        • İçindeki yüksek miktarda C vitamini ve kalsiyum sayesinde göz sağlığımızı korumaya yardımcı olacaktır. Katarakt hastalığı riskini düşürür.
        • Afrodizyak etkisi vardır.

        Ejder Meyvesi Zararları

        REKLAM

        Çok az kişide alerjik reaksiyona neden olan bir meyvedir. Yine de ilk kez tüketirken tedbirli olmakta fayda vardır. Ejder meyvesinin alerjik reaksiyonları vücudumuzda kendisini geçici kaşıntı ve kızarıklıkla gösterir. Aşırı tüketilmesi durumunda ishal ve karın ağrısına sebep olabilir.

        Ejder Meyvesi Faydaları İbrahim Saraçoğlu

        Ejder Meyvesi Faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da dile getiriliyor. C vitamini deposu olan ejder meyvesi bağışık sistemimizi güçlendirerek hastalıklara karşı direncimizi korur. Lifli yapısı sayesinde diyet yapanlar içinde tok tutma özelliği vardır.

        Ejder Meyvesi Nasıl Yenir?

        Ejder meyvesi ülkemizde yeni tüketilmeye başlayan bir meyvedir. Bu yüzden Ejder Meyvesi Nasıl Yenir sorusunu aklımıza getirir. Ejder meyvesini satın alırken olgun olalını almanızı tavsiye ederiz. Dış kısmı serttir. Bir bıçak yardımı ile ikiye bölüp iç kısmını tüketmeniz gerekir.

        Ejder Meyvesi Cinselliğe Faydalı Mı?

        Zindelik ve güç verme özelliği olan ejder meyvesinin afrodizyak etkisi vardır. Ejder Meyvesi Cinselliğe Faydalı Mı sorusuna rahatlıkla evet diyebiliriz. Her kadın ve erkeğin ihtiyaç duyduğu enerjiyi vereceğinden şüpheniz olmasın.

        REKLAM

        Ejder Meyvesi Hamilelikte Yenir Mi?

        Hamilelik döneminde tüketeceğiniz besinlere dikkat etmek, hem kendi sağlığınız hem de bebeğin sağlığı için hayati önem taşır. Son zamanlarda market raflarında sıklıkla görmeye başladığımız ejder meyvesini alerjiniz yoksa tüketmenizde sakınca yoktur. Bir porsiyon (100 gram) ejder meyvesinde su, protein, lif, karoten, kalsiyum, demir, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B3, vitamin C, tiamin, riboflavin, niacin, kül bulunur. Aşırı tüketilmediği taktirde sağlıklı bir besin olan ejder meyvesinden ihtiyaç duyulan vitamin ve mineralleri alabilirsiniz.

        Ejder Meyvesi Nasıl Tüketilmeli?

        Eğer ejder meyvesi ile yeni tanıştıysanız en önemli uyarımız kabuğunu asla yemeye çalışmamınız olacaktır. Dış kabuğu sert ve acı bir tada sahiptir. Sadece iç kısmı yenilen ejder meyvesinin çiçekli kısmını direkt olarak çay şeklinde tüketebilirsiniz. Yaz aylarında iç kısmını buz ile bir blendırdan geçirip smoothie yapabilirsiniz. Ferahlatıcı ve lifli özelliği sayesinde yaz aylarınızın vazgeçilmez besini olabilir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ