Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Zeytinyağı ile güzelleşen ünlüler... Zeytinyağının cilde faydaları - Haberler
        1

        HASSAS CİLTLERİ YATIŞTIRIR

        İltihabı önleyen zeytinyağı, sık sık tahriş olan hassas ciltler için oldukça yararlı. Zeytinyağı antibakteriyel özelliği sayesinde cildi nemlendirirken ve beslerken sivilce oluşumunu da engelliyor.

        2

        Alerjiye yatkın bir cildi olduğunu belirten Emma Stone da bu özellikleri sayesinde banyosunda her zaman bir şişe zeytinyağı olduğunu söylüyor. Ünlü aktris "Pek çok ürüne alerjim var, bu yüzden gerçekten yalnızca tek bileşenli ürünler kullanabiliyorum. Cildime zeytinyağı uyguladığımda focaccia ekmeği gibi kokuyorum" diyor.

        3

        KURU CİLDİ NEMLENDİRİR

        Stone, cildinin nemli kalması için zeytinyağı kullanmayı ihmal etmiyor. Ancak oyuncu, cilt bakımı rutininin sürekli değiştiğini itiraf ediyor ve ekliyor: "En sevdiğim şey yağ olabilir. Zeytinyağı, argan yağı, üzüm çekirdeği yağı, Hindistan cevizi yağı kullanıyorum."

        4

        Zeytinyağı, nemi hapsetmeye yardımcı olması nedeniyle, kuru ve hassas ciltler için nemlendirici olarak kullanılabiliyor. Bununla birlikte, aşırı yağ gözenekleri tıkayabileceğinden yağları ölçülü uygulamak gerekiyor.

        5

        PAHALI VÜCUT KREMLERİ VE YAĞLAR YERİNE KULLANABİLİRSİNİZ

        Zeytinyağı, pahalı vücut yağları ve kremlerin yerini kolayca alabiliyor. Kylie Jenner da duştan sonra cildini nemlendirmek için zeytinyağı kullanmayı çok sevdiğini itiraf ediyor. Jenner, saçlarını şampuanlayıp kremledikten sonra vücuduna bir süngerle peeling yapmayı, ardından vücudunu zeytinyağı gibi organik yağlarla nemlendirmeyi tercih ediyor.

        6

        TIRNAKLARI GÜÇLENDİRİR

        Zeytinyağı cildin yanında tırnaklara da iyi geliyor. Güçlü bir E vitamini kaynağı olan zeytinyağı kırılmaya meyilli tırnakları güçlendirip sağlıklı hale getiriyor. Ayrıca tırnakların daha hızlı uzamasına yardımcı oluyor. Julia Roberts da tırnaklarını onarmak için zeytinyağını kullanıyor. Birkaç damla yağı ılık suyla karıştırıp, karışımı tırnaklarına uyguluyor ve en az yarım saat bu şekilde bekliyor.

        7

        SAÇLARA PARLAKLIK VERİYOR

        Birçok ünlü, sağlıklı saçlar için zeytinyağı kullanmayı sevdiğini belirtiyor. Örneğin ünlü model Miranda Kerr haftada bir saçına uyguladığı zeytinyağı ile uyuduğunu anlatıyor. Eski Victoria's Secret modeli, zeytinyağının saç derisini beslediğini ve saçlarını parlattığını söylemeden geçemiyor.

        8

        Gür ve sağlıklı saçlarıyla tanınan blog yazarı Cipriana Quann, saçlarına zeytinyağı sürdükten sonra saçlarını ipek fularla sarıp uyuduğunu söylüyor.

        9

        TOPUK ÇATLAKLARINI YUMUŞATIYOR

        Aşırı kuruyan topuklar maalesef çatlaklara sebep olabiliyor. Ancak zeytinyağı topuk çatlaklarını da iyileştiriyor. Julia Roberts, zeytinyağını sadece tırnakları için değil ayakları için de kullanıyor. Oyuncu, yatmadan önce ayaklarına sızma zeytinyağı sürüyor, sonra da bir çift çorap giyiyor ve tüm gece ayaklarını nemlendiriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ