Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde mantar zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan 70 yaşındaki kadın, ileri tedavi için Ankara’ya sevk edildi.
Edinilen bilgilere göre, Alaplı ilçesinde yaşayan Günnar B. (70), yaz aylarında pazardan alarak dondurucuda sakladığı mantarı tükettikten sonra fenalaştı. Yakınları tarafından Alaplı Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaşlı kadına burada ilk müdahale yapıldı.
Durumunun ciddiyeti üzerine hasta, ileri tetkik ve tedavi amacıyla Karadeniz Ereğli’de bulunan özel bir hastaneye sevk edildi. Buradaki değerlendirmelerin ardından Günnar B., Ankara’daki Ankara Cebeci Hastanesi’ne nakledilerek tedavi altına alındı.
Hastanın tedavisinin sürdüğü öğrenilirken, yetkililer vatandaşları özellikle yabani ve bekletilmiş mantar tüketimi konusunda dikkatli olmaları yönünde uyardı.
Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.