Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Van'da deprem! VİDEO

        Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 02.47'de, merkez üssü Van-Kurubaş olan 5.0 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

        Daha önce ağır hasar gören ve yıkım çalışmaları yapılan eski Sağlık Meslek Lisesi'nde yeni çökme olduğu belirtildi.

        Bu arada İmam Hatip Lisesi'nde kalan ve yaşanan panik sonrası bazıları birinci kattan atlayarak hafif yaralanan 5 polis memuru ambulans ve diğer araçlarla hastane kaldırıldı.

        HASTANE BAHÇESİNDE DOĞUM YARDIM YAPTI

        Yaşanan deprem sırasında büyük panik yaşayan ve boşaltılan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kalan hasta ve yakınları ile çalışanlar bina dışına çıktı. Hastaların çadırda bulunduğu belirtiliyor.

        Bu arada, Binnaz Kıraç adlı bir kadın, hastane bahçesinde doğum yaptı. Kız bebeğin, Kıraç'ın ikinci çocuğu olduğu öğrenildi.

        Deprem sonrası şehrin tamamında kesilen elektrik enerjisi bazı bölgelere yeniden verilirken, bazı sokaklarda kopan elektrik tellerinin tehlike arz ettiği ve ekiplerin olaya müdahale ettiği öğrenildi

        Bu arada, yaşanan deprem sonrası bölgede saat 02.54'de 3.0, 2.56'da 3.1, 03.03'de 3.0, 03.16'da 3.8 büyüklüğünde artçılar yaşandı.

        VAN'DA YARDIMLAR ALEV ALEV

        Van'da içinde battaniye, halı ve giysilerin yer aldığı depodaki yangın söndürülmeye çalışılıyor.

        İpekyolu Caddesi'nde, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünün bahçesinde yer alan depodaki yangına, Van Belediyesi ile çevre ilçelerin itfaiyeleri, kentte bulunan Orman ve Su İşleri ekipleri, Van Emniyet Müdürlüğüne ait toplumsal olaylara müdahale araçları (TOMA) ve askeri ekiplerce müdahale ediliyor.

        Yangının, çevredeki evlere sirayeti önlenmeye çalışılıyor.

        Bu arada, deponun bir bölümünde bulunan madeni yağlar dolayısıyla güvenlik çemberi genişletildi, vatandaşlar bölgeden uzaklaştırıldı.

        Van Valisi Münir Karaloğlu, yangın bölgesine giderek çalışmaları yerinde izledi.

        Zarar gören malzemeler

        Vali Karaloğlu, yangında ölü yada yaralı olmadığını bildirdi. Yangında 7 depodan üçünün zarar gördüğünü belirten Karaloğlu, şöyle konuştu:

        "5 bin metrekare halıfleksimiz zarar gördü. Karayollarının 5 bin adet yol kenar plastik dikmesi zarar gördü, trafik levhaları zarar gördü. İkinci el giysiler vardı, tasnif edilmek için bekleyen ikinci el giysiler zarar gördü. Bir miktar çocuk bezi ve tuvalet kağıdı vardı, onlar zarar gördü. Burada bizi korkutan, Karayollarının kimyasalları vardı, yol boyaları ve tinerleri, onlara sıçramadan, yangın kontrol altına alınmış durumda, soğutma çalışmaları devam ediyor. Bundan sonra artık inşallah söndürülecek.''

        Karaloğlu, yangının büyük bir ihtimalle elektrik kontağındın çıktığını ifade etti.

        Vanlıların tercihi sahiller oldu

        29 bin kişi nakledildi

        Van’da ardı ardına yaşanan depremlerden sonra 29 bin depremzede Türkiye genelindeki kentlere nakledildi. Yapılan nakillerde depremzedeler en çok Antalya, Mersin ve İstanbul’a gitmeyi tercih etti.

        Van’daki depremlerin ardından bugüne kadar 26 bin 34 kişi İstanbul’a, 15 bin 623 kişi Mersin’e, 15 bin 111 kişi Antalya’ya, 7 bin 729 kişi ise İzmir’e gitmek için talepte bulundu. Depremin koordinatör bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Zahteroğulları, kentlerdeki tesislerin kapasitelerine göre dağılım yaptıklarını belirterek “Örneğin İstanbul’a 26 bin 34 kişi başvurmuş, ancak biz tesis imkânlarına göre 2 bin 933 kişiyi bu ile gönderdik” dedi. Toplam 160 bin 56 kişinin nakil başvurusunda bulunduğunu belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Zahteroğulları, 29 bin ailenin nakil işlemlerinin tamamlandığını, başvuruda bulunan aileleri sırası ile nakledeceklerini belirtti. Vatandaşlardan evleri yeniden yapılacak olanlar 2012 Haziran’ından sonra Van’a geri dönecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ