Konya'daki yurt faciası! 18 kişinin öldüğü çöken yurt davası 14 yıldır sonuçlanmadı
Konya'da 2008 yılında, ruhsatsız 3 katlı kız Kur'an kursu binasındaki patlamada 17 öğrenciyle 1 eğitmenin ölümü, 29 kişinin de yaralanmasıyla ilgili görülen 11 sanığın yargılandığı dava 14. yıldan bu yana tam anlamıyla bilmeyeceye döndü. Şu ana kadar davada herhangi bir gelişme yaşanmadığını belirten Konya Çocuk Hakları Koruma Derneği Başkanı Hakkı Ünalmış, "9 yıl yerel mahkemelerde, 5 yıldır da Yargıtay'da devam eden dava geride kalanları derinden yaralıyor. Ölen çocuklar patates gibi toprağa gömülmesiyle kaldı" dedi
ABONE OLKonya'da 2008 yılında, ruhsatsız 3 katlı kız Kur'an kursu binasında gaz sıkışmasından kaynaklanan patlamada 17 öğrenciyle 1 eğitmenin ölümü, 29 kişinin de yaralanmasıyla ilgili görülen 11 sanığın yargılandığı dava 14 yıldır devam ediyor.
Olay, 1 Ağustos 2008 tarihinde Taşkent ilçesinde, o dönem belde statüsünde olan Balcılar Mahallesi'nde meydana geldi. Balcılar Kasabası Okul ve Kurs Talebelerine Yardım Derneği'ne ait Özel Boğaziçi Öğrenci Yurdu'nda sabah namazı için kalkan 1 öğrencinin elektrik düğmesine basmasıyla patlama meydana geldi. LPG tankından sızan gazın neden olduğu patlamanın şiddetiyle 3 katlı yurt binası yıkıldı. Olayda, 1 eğitmen ve 17 yatılı öğrenci öldü, 29 öğrenci de yaralandı.