Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 2. turda oy kullanmama cezası 2023: Seçimlerde oy kullanmak zorunlu mu, suç mu? YSK oy kullanmamanın cezası ne kadar oldu?
        1

        14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen seçimler sonrasında 2. tur seçimleri için geri sayım devam ediyor. Yurt genelinde yapılan seçimlere 18 yaşını dolduran her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının katılması gerekiyor. YSK tarafından oy kullanmanın gerçekleşmediği durumda cezai işlem uygulanabilmektedir. İşte YSK 2023 oy kullanmama cezası...

        2

        SEÇİMDE OY KULLANMAK ZORUNLU MU?

        Bir vatandaşın seçme hakkını kullanması zorunludur, vatandaşlık görevidir. YSK tarafından oy kullanmanın gerçekleşmediği durumda cezai işlem uygulanmaktadır. Her bireyin vatandaşlık görevi olan oy kullanmanın kullanılmadığında cezası Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenir.

        3

        OY KULLANMAMA CEZASI 2023

        Seçimlerde oy kullanmama cezasının ne kadar olacağı henüz açıklanmadı. Yüksek Seçim Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda oy kullanmama cezası belli olacak.

        2017 yılı Referandum seçimlerinde YSK tarafından belirlenen 22 TL tutar bir önceki 1 Kasım Pazar 2015 seçimlerinde de 22 TL olarak belirlenmişti.