Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema 2021’de seyredeceğimiz 15 iddialı yabancı dizi
        1
        2

        WandaVision

        ‘Avengers’ serisini seyredenlerin, Wanda/Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) ile Vision (Paul Bettany) gibi iki süper kahraman arasındaki aşkı unutmaları biraz zordur. Buna karşılık, ‘Avengers’ serisi yazarlarının Wanda ve Vision ilişkisinin hakkını verebildiğini söylemek mümkün değil. Hatta aşkları bir yana, her iki karakterin o karakter kalabalığı içinde derinlemesine ve iyi işlendiğini öne sürmek zor. İşte yeni Marvel dizisi ‘WandaVision’, tüm bu boşlukları doldurmaya geliyor. Ama hemen uyaralım, banliyöde geçen bir sitcom bekliyor sizi… Öyle ki, sitcom havasını birebir oluşturmak amacıyla dizinin ilk bölümünün stüdyoda canlı olarak çekildiği söyleniyor. Vision rolündeki Paul Bettany, Marvel Sinematik Evreni’nde geçen 6 bölümlük diziyi ‘süper avangard ve tuhaf’ olarak niteliyor. (15 Ocak, Disney+)

        3

        CLARICE

        Thomas Harris’in romanlarında karşımıza çıkan yamyam doktor Hannibal Lecter karakteri, 5 Oscar kazanan ‘Kuzuların Sessizliği’nin (Silence of the Lambs) ardından sinema filmleri ve televizyon dizileriyle şöhretini sürdürdü. ‘Kuzuların Sessizliği’nde Jodie Foster’ın canlandırdığı Clarice Starling, Lecter’ın gölgesinde kalmayan güçlü ve etkileyici bir karakterdi. Öyle ki, Hannibal Lecter’ın sonraki serüvenlerinde onun kadar etkileyici bir karakter karşımıza çıkmadı. Clarice, şimdi kendi solo dizisiyle geliyor karşımıza. Filmde, Lecter’ın yardımlarıyla seri katilin peşine düşen bir FBI ajanıydı. 1993 yılında geçen dizide bu kez tek başına seri katilleri yakalamaya çalışıyor. Dizinin yapımcıları, Rebecca Breeds’in canlandırdığı Clarice’in kişisel hikâyesinin Lecter’ın eksikliğini hissettirmeyecek kadar ilgiye değer olduğunu söylüyorlar. (11 Şubat, CBS All Access)

        4

        SUPERMAN AND LOIS

        Marvel’ın ‘WandaVision’ dizisinin hemen ardından bu kez DC romantik bir ‘çift hikayesi’yle karşımıza gelecek. Todd Helbing ve Greg Berlanti tarafından geliştirilen proje, Metropolis’ten Smallville’e taşınan Clark Kent ve Lois Lane’in yeni maceralarına odaklanıyor. Dünyayı kurtaran süper kahraman Superman’i gündelik hayat gailesi içinde, Lois’in partneri olarak görmek kuşkusuz ilgiye değer bir deneyim olabilir. Clark Kent/Superman’i Tyler Hoechlin, Daily Planet gazetesinin muhabiri Lois Lane’i ise Elizabeth Tulloch canlandırıyor. Dizi, Arrowverse adı verilen, ‘Supergirl’ gibi DC dizileriyle aynı hayali evrende geçiyor. (23 Şubat, The CW)

        5

        FALCON AND THE WINTER SOLDIER

        Marvel Sinematik Evreni’ni sevenlerin 2021’de tiryakisi olacakları dizilerden biri, büyük ihtimalle ‘Falcon and The Winter Soldier’ (Falcon ve Kış Askeri) olacak. Kaptan Amerika olarak bilinen Steve Rogers, ‘Avengers: Endgame’de yaşanan sürecin ardından ‘emekli olup’ köşesine çekilmeye karar verdi. Ama en yakın arkadaşları ve yoldaşları olan Falcon / Sam Wilson (Anthony Mackie) ile Kış Askeri / Vucky Barnes (Sebastian Stan) kötülerle mücadele etmeye aynen devam ediyorlar. Kötüler cephesinde ise ‘Kaptan Amerika: Kış Savaşı’ndan hatırladığımız Baron Zema (Daniel Brühl) var. ‘Falcon and the Winter Soldier’, Avengers filmlerini sevenleri mutlu edecek aksiyon ağırlıklı bir dizi olacak. (19 Mart, Disney+)

        6

        LOKI

        Marvel Evreni’nin en sevilen anti-kahramanlarından biridir Tom Hiddleston’un canlandırdığı Loki… Thor’un problemli küçük kardeşi, Asgard gezegeninin yarı tanrılarından Loki, illüzyonlar yaratarak insanları aldatmayı sever. Bazen kötülerin yanında yer alacak kadar kıskanç ve marazidir. Ama her seferinde kalbinde iyilik olduğunu gösterir bize. Loki, kendi adını taşıyan dizide, paralel evrende zaman yolculukları yapan kaçak bir hırsız olarak gelecek karşımıza. Peşindeki ajanları ise Owen Wilson ve Gugu Mbatha-Raw canlandıracak. (Mayıs, Disney+)

        7

        NINE PERFECT STRANGERS

        HBO yapımcılığında ‘Big Little Lies’ ve ‘The Undoing’ gibi ses getiren iki önemli diziye birlikte imza atan David F. Kelley ve Nicole Kidman, şimdi de Hulu için üçüncü bir dizi çekiyorlar. ‘Big Little Lies’a temel olan romanın yazarı Liane Moriarty’nin 2018 tarihli aynı adlı kitabından uyarlanan ‘Nine Perfect Strangers’, Avustralya’da Masha adlı bir Rus kadın tarafından işletilen Tranquillum House adlı merkeze gelen 9 Avustralyalının öyküsünü anlatıyor. Merkeze 10 günlük bir program için gelenlerin amacı düşünsel ve bedensel bir dönüşüm yaşamak… Dizide Nicole Kidman dışında Melissa McCarthy, Luke Evans, Samara Weaving, Michael Shannon, Manny Jacinto, Regina Hall, Bobby Cannavale gibi oyuncular görev alıyor. (Hulu)

        8

        RIPLEY

        Polisiye edebiyata farklı bir yaklaşım ve psikolojik derinlik getiren Patricia Higsmith’in çok satan kitaplar listesine giren Tom Ripley serisi, Showtime tarafından 8 bölümlük bir dizi haline getiriliyor. Modern polisiyenin en ünlü anti kahramanlarından biri olan ‘becerikli’ Tom Ripley karakterini ‘Fleabag’ ve ‘Sherlock’ dizileriyle tanınan Andrew Scott canlandırıyor. Daha önce sinemaya da uyarlanan serinin ana karakteri Tom Ripley, Amerikalı zengin bir adamın oğlunu bulmak için 1960’ların New York’undan kalkıp İtalya’ya gidiyor ve orada ‘tatlı hayat’ yaşayan insanların arasına karışıyor. ‘Schindler’in Listesi’ ve ‘The Night Of’ dizisiyle tanınan, Oscar ve Altın Küre ödüllerine sahip Steven Zaillian’ın varlığı, ‘Ripley’i yılın merakla beklenen dizilerinden biri haline getiriyor. Zaillian, ilk sezonun tüm bölümlerinin yazarlığını ve yönetmenliğini üstleniyor. (Showtime)

        9

        THE UNDERGROUND RAILROAD

        Oscar’lı ‘Ay Işığı’nın (Moonlight) yönetmeni Barry Jenkins’in, Colson Whitehead’in Pulitzer ödüllü romanından uyarladığı mini dizinin bu yıl içinde Amazon Prime Video’da seyircilerle buluşması bekleniyor. Dizi, ABD’nin güneyinde kölelik düzeninin hüküm sürdüğü Georgia’daki bir çiftlikten kaçan genç köle Cora’nın yeraltındaki gizli tren yolunu keşfetmesinin ardından yaşadıklarını anlatıyor. Özgürlüğüne ulaşmak isteyen genç Cora rolünde Thuso Mbedu’yu seyredeceğimiz dizide Joel Edgerton, Chase W. Dillon gibi isimler de rol alıyor. (Amazon Prime Video)

        10

        THE IRREGULARS

        ‘The Baker Street Irregulars’ olarak adlandırılan sokak çocukları, Arthur Conan Doyle’un yazdığı iki Sherlock Holmes romanı ve bir kısa öyküde karşımıza çıkarlar. Holmes üç eserde de çocukları gözü kulağı gibi çalışan casusları olarak görevlendirir… Bu yıl içinde dizi olarak karşımıza gelecek ‘The Irregulars’da Baker Sokağı çocukları bu kez Doktor Watson’un gözetiminde Londra’yı doğaüstü varlıklardan korumaya çalışacaklar. İngiltere’de çekilen dizinin yazarı Tom Bidwell’in yıllardır gerçekleştirmek istediğini söylediği projede Sherlock Holmes çok farklı bir imajla gelecek karşımıza. (Netflix)

        11

        GIRLS5EVA

        Gösterildiği yıllarda çok sevilen ’30 Rock’ı birlikte hazırlayan Tina Fey ve Robert Carlock, yeni bir komedi dizisi için bir araya geldi. Tek şarkılık şöhrete sahip bir kızlar grubunun popüler müzik dünyasında yükselmek için gösterdiği gayretleri konu alan ‘Girls5eva’, Grammy ve Tony ödüllü Sara Bareilles’in yanı sıra Renée Elise Goldsberry, Busy Philipps ve Paula Pell gibi oyuncuları bir araya getiriyor. Bazı eleştirmenler, hikâyesi ve kadrosu itibarıyla ‘Girls5eva’nın 2021’in en komik ve eğlenceli dizisi olabileceğini düşünüyorlar. (Peacock)

        12

        FOUNDATION

        Amerikalı yazar Isaac Asimov’un 1940’lı yıllarda kısa öykülerle başladığı, 1951-1953 yılları arasında ise roman üçlemesi olarak devam ettiği ‘Vakıf’ (Foundation) serisi, bilimkurgu edebiyatının kültleşmiş eserleri arasında kabul edilir. 1998 yılında New Line Cinema’nın film uyarlaması için hazırlıklara başladığı ama sonra vazgeçtiği ‘Foundation’, bir televizyon dizisi olarak da birçok kişinin hayallerini süslemiş ve 2014’den bu yana bazı ön çalışmalar yürütülmüştü. Hayranların merakla beklediği dizi uyarlaması sonunda Apple TV+ tarafından hayata geçiriliyor. 10 bölümlük ilk sezonunun 2021 yılı içinde seyircilerle buluşması bekleniyor. Aksiyon ağırlıklı gösterişli bir bilimkurgu dizisi olarak tasarlanan ‘Foundation’un oyuncu kadrosunda Jared Harris ve Lee Pace gibi isimler yer alıyor. (Apple TV+)

        13

        WHAT IF...?

        Aynı isimli Marvel resimli romanından A.C. Bradley tarafından animasyon dizisi olarak uyarlanan ‘What If…?’, Marvel Sinematik Evreni’ndeki bazı kritik anların farklı şekilde yaşanması halinde neler olabileceğini ve oluşabilecek alternatif paralel evrenleri keşfetmeyi hedefliyor. Marvel’ın kendi film yapım şirketini kurmasından sonra gerçekleştirdiği ilk animasyon dizisi olan ‘What If…?’de Jeffrey Wright, dizinin anlatıcısı Watcher’ı seslendiriyor. Dizideki karakterlerin çoğunu o karakterleri filmlerde canlandıran oyuncular konuşuyor. 10 bölümden oluşan ilk sezonun yıl ortasında doğru yayınlanması bekleniyor. (Disney+)

        14

        COWBOY BEBOP

        1998 tarihli ‘Cowboy Bebop’ kısaca anime olarak adlandırılan Japon animasyon geleneğinin en iyi dizilerinden biri olarak kabul edilir. Gösterildiği yıllarda dünya çapında popülariteye ulaşan dizi, bu kez animasyon formatında çekilmedi. Bir uzay westerni olarak da anılan ‘Cowboy Bebop’ın başrolünde John Cho oynuyor. Dizi, hem pandemi hem de başrol oyuncusunun çekimler sırasında dizinden sakatlanması nedeniyle ertelendi. Mustafa Shakir, Daniella Pineda, Geoff Stults ve Tamara Tunie’nin oynadığı dizinin 2021 yılı içinde seyircilerle buluşması bekleniyor. (Netflix)

        15

        STATION ELEVEN

        Emily St. John Mandel’in 2014 tarihli aynı adlı çok satan romanından uyarlanan dizi, dünya nüfusunun çoğunun ölümüne yol açan salgın bir hastalıktan sonra yaşananları anlatıyor. ‘Maniac’ın yazarı ve ‘The Leftovers’ın yapımcısı olarak tanınan Patrick Sommerville’în yazdığı 10 bölümlük diziyi Hiro Murai yönetti. Müzik videolarıyla tanınan Murai, ‘Barry’ dizisinde yönetmenlik yapmıştı. Virüslerin neden olduğu bir kıyamet sonrasını anlatan ‘Station Eleven’, Covid-19 pandemisinden daha önce planlanmış ve hazırlıklarına başlanmıştı. Steven Soderbergh’in ‘Contagion’ filmi ile Stephen King’in ‘The Stand’ adlı eserinin bir karışımı olarak görülen ‘Station Eleven’da Mackenzie Davis, Himesh Patel, David Wilmot ve Gael Garcia Bernal gibi oyuncular rol alıyor. (HBO Max)

        16

        LORD OF THE RINGS

        Amazon, şimdiden tarihin en pahalı dizisi olarak anılan ‘Yüzüklerin Efendisi’yle 2021’in en heyecan verici işlerinden birine imza atmaya hazırlanıyor. Ama hemen söyleyelim, Amazon’un ön hazırlıkları 2017’den bu yana süren diziyi 2022’nin ilk aylarında yayınlama ihtimali de var. İki sezon süreceği söylenen dizinin hikâyesi üzerindeki esrar perdesi ise hâlâ tümüyle kalkmış değil. J.R.R. Tolkien’in romanlarını temel alan dizinin Ortadünya’nın İkinci Çağı’nda, Hobbit ve Yüzükjlerin Efendisi üçlemelerinden yüzlerce yıl önce geçeceği biliniyor. İkinci Çağ’ın, Sauron’un yükseldiği ve Yüzük’ün yapıldığı dönem olarak bilindiğini hatırlatalım. Dizi, ‘Star Trek Beyond’u yazan J.D. Payne ve Patrick McKay tarafından tasarlandı. (Amazon Prime Video)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ