Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 6'lı Masa toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak ve Meral Akşener toplantıya katılacak mı? Altılı Masa Cumhurbaşkanı adayı kim oldu?
        1

        CHP, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Partisi yeniden toplanıyor. CHP Lideri, partisinin Merkez Yönetim Kurulu'nu toplarken İyi Parti Lideri Meral Akşener de, partisinin belediye başkanları ile genel merkezde görüştü. Cumhurbaşkanlığı adayının açıklanacağı Millet İttifakı'nda kritik toplantı 6 Mart Pazartesi günü yapılacak. İşte, 6'lı Masa toplantı saati hakkında merak edilenler...

        2

        CUMHURBAŞKANI ADAYI GÜNDEMDE!

        Altılı Masa'nın 2 Mart'taki toplantısında yaşanan kriz sonrası yoluna Beşli Masa olarak devam eden CHP, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti Saadet Partisi ve İYİ Parti bugün bir kez daha bir araya geliyor. Toplantıda Cumhurbaşkanı adaylığının gündeme gelmesi bekleniyor.

        İMAMOĞLU VE YAVAŞ İYİ PARTİ'DE

        İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, Meral Akşener ile görüşmek üzere İYİ Parti Genel Merkezi'ne geldi.

        Cumartesi günü gerçekleşmesi beklenen görüşmeye iki partiden de açıklama gelmişti.

        CHP'den yapılan açıklamaya göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşeceği bildirilmişti.

        3

        İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

        İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Akşener'i ziyareti 20 dakika sürdü. Görüşme sonrası İmamoğlu ve Yavaş açıklama yaptı...

        İmamoğlu şunları söyledi:

        "Bu ziyaretimizi Kemal Kılıçdaroğlu bilgisiyle gerçekleştiriyoruz. Biz Türkiye'mizin depremle birlikte yaşadığı zor günlerde memleketimizin geleceği açısından Altılı Masa'nın çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Saygıdeğer genel başkanımızla duygularımızı paylaştık"

        Yavaş ise şu ifadeleri kullandı:

        "Masada yaşanan bu olayları seyretme imkanımız yok. Milletin ayrılığa tahammülü yok. Yaraları saracak şekilde bir araya gelmek milletimizin arzusu. Değerlendirecekler."

        4

        KÜRŞAD ZORLU'DAN AÇIKLAMA

        İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu görüşme sonrası şunları söyledi:

        "13'üncü Cumhurbaşkanının belirlenme süreci 2 Mart'taki toplantının ardından Sayın Genel başkanımız uzlaşma, istişare ile ilgili müzakere sürecini yürütmüştür. Milletin sesi, milletin iradesi olma sorumluluğunu duyan Sayın Genel Başkanımız milletimizin sesi doğrultusunda yeni bir kuşatıcı, kapsayıcı yeni bir öneri ile Millet İttifakı'na önerisini oluşturmuştur.

        Başkanlarımızın ziyaretleri sırasında seçilecek 13'üncü Cumhurbaşkanı'nın iki Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmaları konusunda önerilerini iletmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu'na aktaracaktır. Müzakere süreci devam edecektir.

        Akşener'in toplantıya katılmasını bekliyor ve umut ediyoruz."

        5

        6'LI MASA TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

        Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin genel başkanları, Saadet Partisi Genel Merkezi'nde düzenlenecek "Liderler Buluşması"na katılacak. 14.00'te yapılaması planlanan Altılı Masa toplantısı 15.00'e ertelendi.

        6

        İMAMOĞLU VE YAVAŞ KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

        İYİ Parti lideri Meral Akşener ile görüşen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Görüşmede Akşener'in teklifi iletildi.

        AKŞENER MASAYA DÖNÜYOR

        İYİ Parti Sözcüsü Zorlu şunları söyledi:

        "İki değerli belediye başkanımızın icracı, yetkili cumhurbaşkanı yardımcısı konusunda öneri gelmiştir. Sayın Akşener ile Sayın Kılıçdaroğlu görüştü. Genel Başkanımız, Millet İttifakı toplantısına katılma kararı almıştır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ