500 Istanbul'dan 30 milyon euroluk ikinci fon
Türkiye ve Doğu Avrupa'da erken aşama girişimlere odaklanan 500 Istanbul, ikinci girişim sermayesi yatırım fonunu kurdu. 30 milyon euroluk hacme sahip yeni fonla, erken aşamadaki teknoloji girişimlerine ilk yatırımda 500 bin euroya kadar kaynak sağlanması öngörülüyor. 500 Istanbul Kurucu Ortağı Enis Hulli, ilk fonda olduğu gibi, şirketlerin uluslararası alanda teknoloji ihraç etmelerine imkan sağlamayı hedeflediklerini belirterek, "Bu sayede küçük firmalar büyüyerek, yeni istihdam alanları yaratabiliyor ve ülkelerin ekonomilerine, özellikle bu zor dönemlerde büyük katkılar sağlayabiliyor" dedi
ABONE OLABD merkezli yatırım fonu 500 Startups ile ortak olarak 2016’da kurulan girişim sermayesi yatırım fonu 500 Istanbul, 30 milyon euroluk hacme sahip ikinci fonunu hayata geçirdi. Yeni fon ile Türkiye, Romanya, Ukrayna, Yunanistan ve Bulgaristan'da gelecek vadeden erken aşama girişimlere yatırım yapılması hedefleniyor.
Yapılan açıklamaya göre, öncelikle Türkiye’den teknoloji ihraç etme hedefi ile yola çıkan girişimler desteklenecek.
Yeni fon hakkında bilgiler paylaşan 500 Istanbul Kurucu Ortağı Enis Hulli, "Büyük pazarları hedefleyen erken aşama teknoloji girişimlerine yatırım yaparak, onların global ölçekte teknoloji ihraç eden firmalara dönüşmelerine destek oluyoruz. Yeni kurulan fonumuzla, özellikle Türkiye’de gelecek vadeden teknoloji şirketlerine destek vermeyi sürdüreceğiz. Yapacağımız 500 bin euroya kadar ilk yatırımların devamında, girişimlere 2 milyon euroya kadar ek yatırım yapmayı planlıyoruz" dedi.
500 Istanbul’un diğer bir kurucu ortağı Rina Onur Şirinoğlu ise Türkiye’nin yıllık yüzde 16.5'lik oran ile Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesinde en hızlı büyüyen mühendislik havuzuna sahip ülke olduğunu belirtti.