Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin 66 yaşındaki Atila Atasoy yasak dinlemedi - Magazin haberleri
        1

        Ünlü şarkıcı Atilla Atasoy, dün Boğaz’da yürüyüş yaparken çektiği fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaştı.

        2

        Atasoy karelerine, “Madem okullar, marketler, toplu taşımalar, lokantalar ve birçok işyeri açık, Boğaz’da yürüyeyim dedim” notunu düştü.

        3

        Takipçilerinden evinde kalmadığı için tepki alan 66 yaşındaki şarkıcıya bir hayranı, “65 yaş üstünün sokağa çıkması yasaklandı. Siz ise 66 yaşındasınız” uyarısında bulundu.

        Başka bir takipçisi de 'Siz yapmayın bari lütfen...' dedi.

        4

        ATİLLA ATASOY HAKKINDA

        Çocukluğu Marmaris ve Antalya'da, ilk gençlik yılları Ankara'da geçti. Eczacılık Yüksek Okulu'nu bitirdi. Müzik dünyamızda besteci, söz yazarı ve yorumcu olarak tanındı. Müzik eğitimi almaya daha beş yaşlarında mandolin ile başladı ve ilkokulda Ses ve Oyun Gücü Yarışması'nda birinci olup "Çoban" adlı müzikalde başrol oynamasıyle ağırlık kazandı.

        5

        Öğrenimi süresince de tiyatro, müzikal, Türk Sanat, Türk Halk, Halk Dansları, bale, Modern Dans çalışmalarında bulundu. Bu arada birçok enstrüman denedikten sonra gitarda karar kıldı ve gitar ile birlikte de beste çalışmalarına başladı.

        6

        Türkiye onu asıl 1975 Eurovision Türkiye elemelerinde ikinci olduğu "Dilenci" şarkısıyla tanıdı. O yıl Hey Dergisi'nin Ümit Veren Şarkıcı ödülünü aldı. Ayşe Mine ve Dağhan (Baydur) ile birlikte 1979 Eurovision Türkiye seçmelerine katılmışlardı.

        Finale gelemediler ve şarkılarından Hopşirinini isimli bir EP çıkarttılar. Atasoy, ardından 1979-1980 yıllarında yedek subay eczacı olarak askerliğini yaptı. Yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da (Tunus, Bulgaristan ve İsveç'te) ödüller kazandı. 6 Haziran 1982 Bulgaristan'ın Slanchev Briag kasabasında yapılan 18. Altın Orfe Müzik Festivali'nde, "Fırtına" ve "Like Bird" adlı parçalarla Türkiye'yi temsil eden Attila Atasoy iki özel ödül aldı.

        7

        1987'de "Farzet ki Ben Seni Hiç Tanımadım" şarkısı ile kendini tekrar hatırlattı. 1989'da Erdal Çelik'in yorumladığı söz ve müziği kendisine ait olan "Yaz Yağmuru" adlı bestesi Altın Güvercin Yarışması 3.lüğü aldı. 1994-1999 arasında kısa süren bir evlilik yaptı. Bu evlilikten 1995 doğumlu Ada adında bir kızı var. Halen müzik ve sahne çalışmalarını zaman zaman sürdürüyor ve 2011 yılından beri Eczacılık yapmıyor. "Düş Peşime" isimli gezi yazılarından oluşan ilk kitabı Mayıs 2016'da yayınlandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ