Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ''ABD askerleri Sincan'da konuşlandı'' iddiası

        ABD ordusuna bağlı bir grup askerin, ağır silahlar ve zırhlı araçlarla Irak'ın Musul vilayetine bağlıSincarilçesinde konuşlandığı iddia edildi.

        SincarKaymakamı Mehma Halil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD'li askerlerin Musul'un kuzeybatısında yer alan, stratejik konuma sahipSincarDağı'na zırhlı araçlar ve ağır silahlarla konuşlandığını ifade etti.

        Halil, ABD'nin çok öncedenSincar'da konuşlanmak için hazırlık yaptığını veSincarDağı'nda bir askeri üs kurmayı hedeflediğini öne sürdü. Irak'lı yetkililer buradaki hareketliliğin amacının Suriye sınırını izlemek olduğunu ifade ediyor.

        Bunun yanı sıra Irak Haber Ajansı da dahil Irak medyasında, ABD askerlerinin Cuma günü 15 adet zırhlı personel taşıyıcı araçlaSincar Dağı'na geldiği yönünde haberler yer aldı.

        REKLAM

        Irak ve ABD'li askerlerin, dün terör örgütü DEAŞ'ın varlık gösterdiği Musul'un batısındaki Irak-Suriye sınır şeridine ulaşarak kontrolü sağladığı bildirilmişti.

        Terör örgütü PKK, DEAŞ'ın 3 Ağustos 2014'teSincar'daki Ezidilere saldırısını bahane ederek ilçede varlık göstermeye başlamıştı.

        Türkiye'nin,Sincar'a operasyon yapılabileceği sinyalini vermesinin ardından örgüt geçen mart ayında bölgeden çekildiği iddiasında bulunmuş, Irak ordusu da teröristlerin çekildiği noktalara yerleştiğini duyurmuştu.

        PKK'nın yanı sıra,Sincar'da Irak Başbakanlığı bünyesindeki Haşdi Şabi'ye bağlı silahlı unsurlar da varlık gösteriyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ