Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema ABD'li ünlü oyuncu Kirk Douglas hayatını kaybetti

        ABD'li ünlü aktör Kirk Douglas, 103 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü oyuncunun oğlu Michael Douglas, babasının vefatını Instagram hesabından duyurdu.

        Douglas, "Kardeşlerim ve ben büyük bir üzüntüyle Kirk Douglas'ın bugün 103 yaşında aramızdan ayrıldığını duyuruyoruz." ifadesini kullandı.

        Babasının ölümünü "muazzam bir acı" diyerek duyuran Michael Douglas "Kirk Douglas'ın dünya için bir efsane, sinemanın altın çağlarından bir aktör ve insan hakları için mücadele eden bir insan olduğunu" belirtti.

        Daha sonra da babasını kaybetmenin kendisi için ne anlama geldiğini şu satırlarla anlattı: "Ben ve kardeşlerim Joel ile Peter için "baba", Catherine için harika bir kayınpeder, bütün torunları için sevgili büyükbabaları ve eşi Anne için harika bir koca."Douglas, babasının geçen 9 Aralık'ta kutladıkları son doğum gününde ona da söylediği sözleri yazarak Instagram hesabından efsane oyuncuya veda etti: "Baba, seni çok seviyorum ve senin oğlun olmakla gurur duyuyorum."

        Hollywood'un en ünlü aktörlerinden olan Kirk Douglas, "Spartaküs", "Zafer Yolları", "Denizler Altında 20.000 Fersah" ve "Şampiyon" gibi unutulmaz filmlerin oyuncusu olarak biliniyordu.

        AA'nın haberine göre; 3 kez Oscar ödüllerine aday gösterilen Douglas, 1996 yılında Oscar Onur Ödülüne layık görülmüştü.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ