Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AÖL Açık Lise ek sınavı ne zaman? MEB AÖL ek sınav tarihleri 2022: Açık Lise AÖL ek sınavı ne zaman ve nasıl yapılacak?
        1

        Açık Öğretim Lisesi AÖL 3. dönem sınavları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20 - 29 Temmuz 2022 tarihleri arasında online olarak uygulanmıştı. 5 Ağustos tarihinde AÖL sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından binlerce öğrenci ek sınav tarihine ilişkin sorgulamalar yapıyor. İşte AÖL ek sınav tarihleri hakkında merak edilenler...

        2

        AÇIK LİSE AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        "Açık Öğretim Kurumları 2021-2022 eğitim öğretim yılı 3. dönem online (çevrim içi) sınav sonuçları açıklanmıştır." ifadeleri ile AÖL sınav sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı.

        AÖL 3. DÖNEM SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        3

        AÖL EK SINAV VAR MI, NE ZAMAN YAPILACAK?

        Geçtiğimiz yıl 16-20 Ağustos tarihleri arasında uygulanan ek sınavların bu sene uygulanıp uygulanmayacağı araştırılıyor.

        4

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) geçtiğimiz yıl 16-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında ek sınav yapmıştı. Ancak MEB tarafından bu yıl AÖL ek sınav olacağına yönelik bir resmi açıklama gelmedi. Konuyla ilgili bilgiler geldikçe haberimizde yer verilecektir.

        5

        Ek sınavlar, her yıl 2+1 şeklinde 3 dönemde yapılan dönem sınavlarından değildir. Ek sınavlar bakan oluru ile yapılan istisnai sınavlardır. Bu nedenle ek sınavlar her öğretim yılı başında duyurulmaz. Ek sınavların dönemden sayılıp sayılmayacağı Bakan oluruyla belirlenir.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ