Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uluslararası sularda İsrail’in müdahalesi sonrası alıkonulan Küresel Sumud Filosu’ndaki Türkiye vatandaşı yolcular ve farklı ülkelerden aktivistlerin İstanbul’a ulaştığını duyurdu. Tunç, aktivistlerin talepleri üzerine İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda fiziksel ve psikolojik durumlarını kapsayan sağlık muayenelerinin yapılacağını belirtti.

Bakan Tunç, adli tıp kontrollerinin ardından 11 Cumhuriyet savcısının, avukatlar ve tercümanlar eşliğinde aktivistlerin bilgi amaçlı ifadelerine başvuracağını bildirdi.

Tunç, paylaşımında “Uluslararası hukukun hiçe sayıldığı bir saldırının ardından ülkemize kavuşan aktivist kardeşlerimiz, sadece birer aktivist değil; insanlığın vicdanını taşıyan, adaletin sesi olan gerçek birer kahramandır” ifadelerini kullandı. İsrail’in Gazze’de “savaş ve insanlık suçu işlediğini” ve uluslararası sularda “hukuksuz müdahalede bulunduğunu” savunan Tunç, “Bilinmelidir ki hiçbir baskı ve zorbalık, zulme karşı duran vicdanları susturamayacaktır” dedi.

Haberi Görüntüle

FOTO: AA

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ