Ahmet Kaya vefatının 25'inci yılında anılıyor
Ahmet Kaya, "Ahmet Abi'min Şarkıları" ile vefatının 25'inci yılında dostlarının sesiyle Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Sahnesi'nde anılacak
ABONE OLDevlet sanatçısı Ümit Yılmaz yönetiminde, gazeteci ve yapımcı Ali Çınar moderatörlüğünde, Edis İlhan, Uğur Arslantürkoğlu, Elif Kaya, Serhat Turunç ve Arslan Güven’den özel performanslar ile "Ahmet Abi'min Şarkıları" 16 Kasım’da AKM sahnesinde hayat bulacak. Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden Ahmet Kaya, 40'ıncı sanat yılı ve aramızdan ayrılışının 25'inci yılında sanatına ve insana adanmış hayatına yakışır özel bir konser projesiyle anılacak.
Ahmet Kaya16 Kasım 2000'de hayatını kaybeden Ahmet Kaya’nın müziği, yalnızca notalar ve sözlerden ibaret değildi; halkın sesi, dönemin ruhu ve duyarlı bir yüreğin direnişiydi. 16 Kasım Pazar akşamı Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda “Ahmet Abi’min Şarkıları” gecesinde Ahmet Kaya’nın unutulmaz eserleri ve hikayeleri dostları aracılığıyla müzikseverlerle buluşacak.
Usta bağlama virtüözü, besteci ve Devlet Sanatçısı Ümit Yılmaz, Ahmet Kaya’nın uzun yıllar orkestra şefliğini üstlenmiş ve sanatçının en yakın dostlarından biri olmuş isimlerden biri. Yılmaz, mimarı olduğu “Ahmet Abi’min Şarkıları” gecesinde şef solist olarak sahnede olacak. Hem anılarını paylaşacak hem de Ahmet Kaya’nın en sevilen eserlerini kendi yorumu ve ustalığıyla seslendirecek. Kaya’nın turne yolculuklarından albüm çalışmalarına, gündelik yaşamından müzik üretim süreçlerine uzanan pek çok özel anı, izleyicilerin içini ısıtacak.